Sten: Tack för mig – nu tar jag nya skär

0

Först och främst. Jag kommer inte sluta att återfinnas helt på Pucksnack framöver. Jag kommer finnas kvar även om jag inte gör det som delägare eller i samma utsträckning som tidigare.

Angående rubriken på detta inlägg så krävs det självklart en närmare förklaring.

Intresse, nöje och dröm

Jag älskar verkligen allt som hör ungdomshockeyn till. Precis lika mycket som jag faktiskt kan avsky den samma. Det handlar om ge och ta och så är det för spelare, ledare, hockeyföräldrar och alla andra som rör sig inom denna värld. Även för oss som följer händelserna off ice.

För många är en match i de yngre åldrarna bara något gulligt att titta på. För mig är det grunden till allt det som vi flesta hockeyfanatiker drömmer om. Att få uppleva framgånger – sedan om det rör sig om att vinna på isen eller från läktarhåll spelar absolut ingen roll. Upplevelsen är lika stor och den är precis lika viktig för varje enskild individ. Där och då samt för framtiden. Allt börjar någonstans.

Varje hockeyspelande ungdom drömmer om guld. Att en dag få stå som vinnare. Få fokus, uppskattning för det man brinner för och jobbar varje dag med att förverkliga. Det spelar ingen roll om det rör sig om den omdiskuterade TV-Pucken eller en U10 turnering i Sundsvall med endast lokala lag på isen. Alla som ställer upp vill vinna. Som ett lag men också som en individ.

Framgång föder framgång och vinnarskallar växer inte på träd men när man hittar ett frö i ämnet vet man aldrig hur stark den kan växa sig.

Att kunna få möjligheten att följa hockeyungdomar och deras drömmar på lite närmare håll är något jag känner ligger mig riktigt varmt om hjärtat. Jag har gjort det under en längre tid genom min äldsta sons hockey. Då har man varit en hockeypappa som fått se spelare växa från små knattar till riktiga hockeyspelare. Man har sett skillnaden på isen, i gymmet samt i deras tänk. Fått uppleva osannolik glädje och framgångar men också besvikelser och bittra tunga motgångar.

Nu vill jag ta hela konceptet ett steg längre och bidra fullt ut med min passion till alla andra som är inom ungdomshockeyvärlden genom att ge ut ett hockeymagasin i ämnet som kommer att gå under arbetsnamnet GALLERSKALLE.

Magasinets koncept

Från första skären eller i alla fall tappra försök till de samma till den dagen man plockar bort gallret och sätter dit sitt framtida visir, med andra ord runt 18 års ålder, kommer vara magasinets inriktning och bredd.

Allt från större reportage från cuper runt om i landet till intervjuer med unga spelare, drivna ungdomsledare och fantastiska hockeyföräldrar till kost, tips och allmänna råd kring precis allt mellan himmel och jord som har med hockeyn att göra – och tror mig då jag säger att hockeylivet för alla involverade under dessa år är minst sagt en snårig djungel!

Grundkonceptet är att alla hockeyföreningar/klubbar runt om i Sverige ska få ett exemplar av varje utgåva (som är tänkt att bli sex stycken till antalet per år) samt att flera andra hockeyaktörer, media med flera inkluderas i denna skara vilket blir runt 1 000 utgåvor rakt in i de rätta hockeyhänderna. Dessutom ska det finnas möjlighet att som privatperson prenumerera på magasinet eller läsa det online alternativt ladda ner det i sin helhet i PDF-format. Där återstår mycket jobb än så länge för en smidig framtida lösning.

Tack för allt Pucksnack!

Magasinet kommer självklart ha ett samarbete med Pucksnack som sajt där bådas världar möts och mycket gemensamt kommer att korsa våra vägar vilket vore ytterst dumt att inte utnyttja sett ur allas ögon.

Skillnaden framöver är att jag som person står själv som ägare för hockeymagasinet och kommer därmed inte involvera varken aktörer eller kollegor från och runt omkring Pucksnack utan detta är två helt separata projekt. Kanske med samma ryggrad om även med lite olika verktyg.

När Christian ”Mr.Pucksnack” Wahlgren sålde in sin idé till mig för ett par år sedan köpte jag den rakt upp och ner. Det gör jag fortfarande då jag tycker konceptet är klockrent och intressant. En sajt som fokuserar på skribenternas ord, kärleken till sina respektive lag utan mellanhänder och med senare tid en skön avslappnad bevakning kring landets juniorligor/landslag osv. En sajt för folket på något konstigt men ändå rätt målande sätt för att sätta en stämpel på det hela.

Mitt intresse kring hockeyn hade jag så klart innan jag steg in i Pucksnack men med årens lopp då man vart betydligt närmare hockeyn har själva intresset blivit mer som ett jobb – ett kall. Ett måste och en drivkraft men framför allt, och kanske viktigast av allt, ett rent nöje.Thump up - Tack! Man har lärt sig att se på sporten med helt andra ögon. Fått ett helt annat perspektiv på precis allt runt omkring och det i takt med alla insatta och kloka människor, ledare och spelare med flera man träffat under resans gång och skapat en ovärderlig kontakt med.

Allt det har jag Pucksnack att tacka för vilket jag också är evigt tacksam för!

Tack – nu tar jag nästa skär inom hockeyvärlden och hoppas så klart få sammanträffa med dig som läser detta på arenor runt om framöver samt tacka för att du tog dig tiden till att läsa dessa rader.

Må väl och på återseende!

/ Fredrik Sten

Frilans skribent/fotograf. Driver juniorhockey.se samt fototjänsten Hockeyfoton.se. Tveka inte att kontakta mig via, mail | twitter | 070-282 01 04.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.