TV-Pucken: Bildrapport från händelserik dag

0

Det var upplagt för fest eller i alla fall förfest i Nobelhallen under lördagen då finallagen skulle utses – där Värmland och Göteborg visade sig starkast till slut.

För att dra en historia kort. Är man inte riktigt fullt frisk så ställer man klockan på 03.00 och stiger upp för att sätta sig i bilen runt halv fem på morgonen för att köra de nästan 40 milen till Karlskoga från Växjö. Jag drog dessutom med mig äldsta sonen, en tonåring. Han steg upp, var vaken så när på hela vägen och väl framme fick vi se fyra underhållande matcher.

Stockholm Nord – Ångermanland

1-2 (efter straffar) | Placeringsmatch 5-8.
tvpucken ångermanland vinstÅngermanland tar hand om matchen inledningsvis och har ett par farliga chanser. Det märks att det är spänning i luften och tidigt på förmiddagen efter en lång och tuff turnering då utvisningarna duggar tätt.

Lukas Wernblom ger Ångermanland ledning i första perioden. I andra trycker Stockholm på för kvittering i PP men samtidigt spelar Ångermanland riktigt bra med en man mindre och är också nära att utöka ledningen efter ett ribbskott men Filip Engarås i Stockholm kan till slut kvittera matchen som får avgöras på straffar där 00:orna Wernblom och Rasmus Sandin gör två snygga mål som ger Ångermanland segern.

Stockholm Syd – Göteborg

1-6 | Semifinal
tvpucken göteborg stockholm tacklingGöteborg ser piggast ut och radar upp ett par chanser inledningsvis innan säkra Calle Ehrnberg från blå gör 1-0. Göteborg har också 2-0 inne tror alla utom domaren som låter spelet fortsätta, ett par minuter. Han väljer att ringa på situationen och målet godkänns mycket riktigt. Stockholm hinner reducera innan pausvilan efter riktigt läckert spel av Calle Bäcklin-Neijnes fram till Christoffer Jona.

Stockholm kommer inte närmare än så. Matchen rinner iväg i andra perioden och Göteborg blir därmed första laget till morgondagens final.

Värmland – Dalarna

5-1 | Semifinal
tvpucken värmland dalarna kampResultatmässigt ungefär samma siffror som den andra semifinalen men i denna är det jämnare. Dalarna är det bättre laget i stort sett fram tills dess att Värmland gör 1-0. I andra perioden fortsätter båda lagen spela riktigt bra. Helt plötsligt har Värmland gjort både 2-0 och 3-0 med endast tio sekunders mellanrum.

Två riktigt bra lag i den bästa matchen för dagen. Dalarna faller med flaggan i topp och Värmland går till final mot Göteborg.

Västergötland – Norrbotten

3-1 | Placeringsmatch 5-8.
tvpucken norrbotten västergötlandEn rätt öppen tillställning där båda lagen har chanser men spelar samtidigt väldigt klokt och smart över alla positioner. Det står 1-1 i paus i en jämn match.

Andra perioden fortsätter ungefär likadant med två bra lag som vet hur de ska spela och gör det också bra. Mitten av perioden tar dock Västergötland ledningen fram till 2-1 genom Jacob Petersson som sedan med endast sju sekunder kvar och öppen kasse blir 3-1.

Imorgon väntar finalen m.m.

Som sagt Värmland mot Göteborg kl 15.00. Lagen möttes i gruppspel där Värmland vann med 3-2 på övertid så det kan bli en spännande och rolig avslutning på årets TV-Pucken. Innan finalen avgörs spelar Stockholm Nord mot Norrbotten och Ångermanland tar sig an Västergötland medans Stockholm Syd och Dalarna spelar om den hedersamma tredje platsen i turneringen.

Frilans skribent/fotograf. Driver juniorhockey.se samt fototjänsten Hockeyfoton.se. Tveka inte att kontakta mig via, mail | twitter | 070-282 01 04.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.