J20: ”Alltid velat vara lite bättre”

0

Filip Gustavsson spelade så sent som i fjol med Skellefteå AIK där en lyckad säsong i juniorlaget toppades med spel i U16-landslaget och guldmedalj i TV-pucken. I år är det Luleå Hockey som gäller och Filip förklarar för Pucksnack.com varför det blev just Norrbottensklubben.

– Jag har velat ha en bättre relation till en målvaktstränare. Jag har saknat det där bollandet med en tränare. De har en duktig målvaktstränare i Skellefteå, men det är i a-laget. Luleå visade att de hade en halvtidsanställd tränare hos B-juniorerna, Linda Blomquist. Så då har jag det där bollandet. Sedan har de ju Gusten (Törnqvist) i a-laget, förklarar Filip som kommit bra in i staden och laget redan efter några månader.
– Det är ett väldigt trevligt gäng, väldigt bra spelare. Sedan är Luleå en fin stad.

Filip rankas i dagsläget som ett av de största målvaktslöftena födda 1998 – och i fjol fick han det bekräftat i form av utmärkelsen som TV-puckens bästa målvakt när han, och Västerbotten, tog hem ett efterlängtat guld. Detta efter 3-0 mot Västergötland i finalen.
– Det kändes väldigt bra så klart, det var en bekräftelse på att man jobbat rätt och tränat rätt, beskriver Filip själv känslan och besvarar sedan frågan på om han själv haft någon målvaktsförebild.
– Ingen målvaktsförebild, men jag har alltid haft pappa som förebild. När han spelade tv-pucken kom de till kvartsfinal, så mitt mål var att vinna över honom. Jag har alltid velat vara lite bättre.

Nu väntar med största sannolikhet mer landslagsspel den här säsongen, men Filip själv väljer att ta en dag i taget och inte ta något för givet.
– Det finns väldigt bra 98:or så man känner sig aldrig säker. Man måste alltid visa sin bästa sida.

“Göra sitt bästa varje dag”

Filip flyttade som sagt till Luleå inför den här säsongen, en flytt som grundlades med förhoppningen att utveckla sig själv ännu mer som målvakt. Men han är inte sen med att lyfta Skellefteå som stad och Skellefteå AIK som klubb, och lägger stor vikt vid deras ungdomssatsning.
– Skellefteå är en jättefin klubb. Jag trivdes bra där och har utvecklats mycket. De tränar så pass mycket där så det vore konstigt om de inte fick fram talanger. Det handlar om att göra sitt bästa varje dag, som det alltid är.

Du flyttade till Luleå i somras, ett väldigt stort steg som 16-åring. Hur fungerade allt runt omkring flytten?
– Jag flyttade efter skolan slutade, men Skellefteå AIK var väldigt snälla och lät både mig och Jacob (Moverare) träna till skolan hade slutat den 20 juni.

Filip har, efter tre matcher i Luleå Hockey, hunnit stå två av dessa. Mot sin gamla klubb Skellefteå AIK i premiäromgången och i dag den 20/9 mot Leksand.

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.