CHL: Salzburg blev för svårt för HV71

0

Gruppfinalen mellan Red Bull Salzburg och HV71 ägde under söndagskvällen rum i österrikiska Salzburg. Föregående match lagen emellan slutade med vinst för Red Bull Salzburg och så även denna gång.

Första perioden

HV71 började skapligt men redan efter drygt fyra minuter kom matchens första mål då Thomas Raffl enkelt satte pucken efter markeringsmiss av HV:s backar och 1-0 till Salzburg var ett faktum. Perioden skulle därefter hagla av utvisningar, speciellt från Salzburgs sida som drog på sig hela fem utvisningar, men HV71 lyckades inte få till sitt spel i powerplay och skapade i stort sett inte ett enda läge i numerärt överläge. I det stora hela var det ingen bra period, mycket slarv och lite fokus. Men man ska heller inte glömma bort det faktum att Salzburg spelade väldigt bra, inte minst i boxplay. Första perioden slutade alltså 1-0 till hemmalaget.

Andra perioden

Andra perioden började med slarvigt spel och mycket felpassningar. Men när domaren blåste för periodens första powerplay var det äntligen dags att få utdelning. Mattias ”Kolan” Karlsson laddade bössan från blålinjen och sköt rakt upp i nättaket och vi hade 1-1. Efter målet stämde mer och mer för Jönköpingslaget som emellanåt tryckte på en hel del. I slutet av perioden stämde i stort sett allt. Powerplay-spelet rullade på, anfallsspelet rullade på och slarvet minskade. Att notera är att HV71 efter två perioder ledde skotten med hela 21-11. Mer och mer talade för att HV71 skulle ta dessa tre poäng, men en period återstod. Resultat: 1-1.

Tredje perioden

Den tredje perioden startade i ett rasande tempo med mycket chanser åt båda håll. Efter fyra minuters spel får lagkaptenen i HV, Ted Brithén, friläge men skjuter i stolpen. HV71 fortsätter att spela bra hockey men efter dryga sex minuter drar Emil Johansson på sig en interference-utvisning och Salzburg kunde snyggt ta ledningen med 2-1 genom Brian Fahey. Där förlorade HV71 matchen. Strax därefter åkte Mattias Karlsson på en utvisning och 3-1 var ett faktum. Målet den gången gjordes utav före detta HV-spelaren Brett Sterling. HV fortsatte att ta på sig utvisningar och kunde därför inte få till en reducering.

 

Utvisningar fällde HV71

Matchen började som sagt med mycket utvisningar och HV71 fick en handfull chanser i powerplay. Men under den första perioden kom Jönköpingslaget inte upp i den nivån man kan och kunde alltså inte få utdelning. I den sista perioden var det tvärtom. HV71 drog på sig en handfull utvisningar och det var också där matchen avgjordes. Efter både 2-1 och 3-1 i powerplay var matchen vunnen för Salzburg.

 

Gustaf Wesslau briljerar

Man kan absolut inte skylla på målvakten efter dagens tre insläppta mål. Det var tre mål Henrik Lundvist med största sannolikhet släppt in. Wesslau spelar med sådan trygghet mellan stolparna och sådant mod i svåra situationer och han hade tre-fyra fantomräddningar som höll kvar HV71 i matchen och vilket såklart ger honom själv stort självförtroende inför torsdagens SHL-premiär. För det är förmodligen han som får stå. Gustaf Wesslau har under försäsongen visat att han blir att räkna med.

 

Red Bull Salzburg – HV71 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)

Skott: 25-27

Utv.Min: 28-30

Period 1:

1-0   | 04:41 Thomas Raffl (Manuel Latusa, Konstantin Komarek)

Period 2:

1-1 | 09:08 Ted Brithén (Mattias Karlsson, Björn Melin) PP1

Period 3:

2-1 | 07:55 Brian Fahey (John Hughes, Brett Sterling) PP1

3-1 | 11:37 Brett Sterling (John Hughes, Matthias Trattnig) PP1

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.