U20 Sammandrag: VIDEO! Revanschlustan gav en andraplats!

0

Den sista dagen i den fyrnationsturnering som spelades i Kinnarps Arena, Jönköping är till ända och på det stora har det varit en lyckad turnering sett med svenska ögon. Förbundskapten Rikard Grönborg har fått en del svar inför vinterns stora hockeyhändelse – Junior-VM som avgörs i Kanada.

Sverige – Ryssland 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
Skott: 43-29
Utv. min: 8-12

Sverige var rejält revanschsugna efter gårdagens tunga förlust mot Finland och det syntes redan på matchvärmningen tidigare på förmiddagen. Flera svenska spelare stannade kvar på isen, sköt ett par extra skott och tog ett par extra skär på isen innan de klev av för att börja uppladdningen inför avslutningen på fyrnationsturneringen. Man visste på förhand att det skulle bli en grinig match och domarna hade minst sagt mycket att göra den första perioden då hela 18 utvisningsminuter utdömdes. Trots Rysslands försök att få Sverige ur balans höll man sig kalla och tog ledningen med 1-0 i powerplay efter fem minuters spel då LHC-backen Gustav Forsling slog till direkt på pass från Brynäs Adam Brodecki.

Temposänkning i den andra perioden.

Precis som igår mot Finland gick Sverige, med 1-0 i ryggen, ner i tempo vilket bjöd in Ryssland i matchen i den andra perioden. Linus Söderström i det svenska målet bjöd på flera vassa räddningar och var stundtals enda anledningen till att Ryssland inte lyckades kvittera. Dock hittade Sverige tillbaka till spelet som man hade i den första perioden och med fem minuter kvar kom Christoffer Ehn tillsammans med Pierre Engvall i ett 2-mot-1-läge där Ehn fick gott om tid att sikta in sig och avlossa bössan med en handledare rätt upp i krysset bakom Igor Shestyorkin i det ryska målet.

Sverige lyckades hålla undan trots reducering.

Sverige fortsatte jobba över hela isen i inledningen av den tredje perioden och hade chanser att utöka ytterligare men istället lyckades Ryssland skapa lite nerv i matchen när man reducerade sju minuter in i perioden när Alexander Sharov tryckte in pucken bakom Söderström. Ryssland fick energi av målet, började åka mer skridskor än tidigare och i ett sista försök att kvittera matchen och ta den till övertid plockade man målvakten men Sverige visade sig bli för tunga som lyckades hålla undan och vann med 2-1. I samband med vinsten slutade man på en andraplats och efteråt fick vi ett snack med 1-0 skytten Gustav Forsling:

Se den slutgiltiga tabellen på Swehockey

***

Tjeckien – Finland 1-7 (0-2, 0-1, 1-4)
Skott: 33-38
Utv. min: 6-4

Tjeckien föll tungt på nytt och när man summerar deras insats den här turneringen är det skrämmande siffror. Hela 3-21 och -18 är ett väldigt dåligt facit med tanke på den nivå det Tjeckiska juniorlandslaget normalt sett brukar ligga på. Finland ägde matchen från start till slut och segersiffrorna blev till slut 7-1.

Vi träffade Örebros tjeck Lukas Vopelka som var allt annat än nöjd med hur hans lag genomfört turneringen: – Jag tycker vi spelade dåligt hela turneringen. Allt vi gjorde blev fel, spelet i egen zon, vi kunde inte passa varandra för att få ut pucken. Samspelet mellan försvar och anfall fungerade inte och så såg det ut hela turneringen. Det har minst sagt blivit ett par stora förluster för er i den här turneringen. – Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det.
Vad tror du det berodde på att det såg ut som det gjorde? – Jag vet faktiskt inte. På förcampen såg det riktigt bra ut, vi hade fart, passningarna, avsluten, allt fungerade. Sen kom vi hit och inget stämde.

Vad säger du om din egen prestation, både idag och genom hela turneringen? – Det är ett annorlunda spel jämfört med hur jag spelar i Örebro, allt var nytt, från spelsystem till förberedelser. Den största skillnaden för mig här är timingen, i mitt klubblag – Örebro -känner jag spelarna och vet hur de fungerar, här får jag inte tiden att spela mitt spel. Kan det ha påverkat att hela laget underpresterade? – Absolut.

Du gör i år din fjärde säsong i Örebro Hockey, vad är dina mål inför säsongen? – Jag har varit uppe och tränat med a-laget och det är mitt mål, att ta en plats i a-laget.
Vi tackar Lukas Vopelka för ett gott snack och tipsar er läsare om att besöka Behrn Arena om ni är i Örebro. Vopelka var en av ljusglimtarna i en annars mörk tjeckisk trupp.

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.