Sammandrag U20: Finland straffade Ryssland och Sverige öppnade med storseger!

0

Det har knappast undgått någon att det just nu pågår en fyrnationsturnering i Kinnarps Arena – Jönköping där Sverige, Ryssland, Finland och Tjeckiens U20 trupper krigar om platser i respektive trupp i Junior-VM i Kanada senare i vinter så visst är det viktigt att göra bra ifrån sig. Pucksnack.com var självklart på plats och här kommer ett kort sammandrag av dagens två matcher.

Finlands Artturi Lehkonen: ”Vi måste spela bättre om vi ska vinna turneringen!”

Artturi Lehkonen

Foto: Artturi Lehkonen Fotograf: Pia Ilenius

På det stora hela var det en sömnig match, Ryssarna hade inte mycket att komma med och de såg förvånansvärt tama ut egentligen hela matchen. Finland tog ledningen i den första perioden men de kändes inte riktigt påkopplade. Det var egentligen samma sak med Ryssland, trots en sen kvittering i den första perioden slarvades det en hel del på isen, man tog dumma utvisningar, bland annat tre st. utvisningar för ”för många spelare på isen” vilket gav Finland två stycken 5-mot-3-lägen i matchen plus ytterligare 5-mot-4-lägen som man inte fick utdelning på och som den finländska lagkaptenen Artturi Lehkonen sa till oss när vi träffade honom efter matchen så kommer det krävas mer av Finland i de resterande matcherna om de ska vinna den här turneringen.

Både den andra och tredje perioden förblev mållösa och match togs till sudden death där båda lagen hade chanser att avgöra men istället avgjorde lagkapten Lehkonen till Finlands fördel i straffläggningen med en hård distink handledare på den ryske målvakten Igor Shestyorkin. I videon nedan säger Lehkonen att de möter Tjeckien imorgon men 16:30 ställs de mot Sverige som idag mot just Tjeckien vann med klara 7-2

Sverige bjöd på målkalas!

På förhand trodde man på en kanonmatch. Sveriges teknik mot ett kontringsstarkt Tjeckien men spänningen uteblev. Sverige tog tag i pinnen direkt från start och trots ett tidigt numerärt underläge var man det lag som ville mest och tog dessutom ledningen kort efter att man blivit fulltaliga. Sedan gick man ifrån relativt enkelt till 3-0 och Tjeckien såg slagna ut.

I den andra perioden hände något. Tjeckien fick helt plötsligt lite luft under vingarna och var mer fokuserade nu än tidigare i matchen. Sverige däremot, de slarvade lite med pucken, missade passningar och de mål Tjeckien fick kom till på missar i det svenska försvaret men trots att Sverige såg något ofokuserade ut utökade man i slutminuterna och matchen kändes på nytt avgjord för detta kunde väl inte Tjeckien resa sig ifrån?

I den tredje perioden tog man tag i det hela igen, det dröjde endast 1,5 minut innan resultattavlan visade 5-2 till det blågula laget. Målet gjordes av Christoffer Ehn i Sveriges andra 5-mot-3-läge. Därefter gick man enkelt ifrån till 7-2 innan perioden och matchen var över. Imorgon väntar Finland och för Christoffer Ehn kommer det bli en lite annorlunda match. Hans lagkamrat från Frölunda – Artturi Lehkonen kommer stå på andra sidan och i vårt snack med Christoffer lovade han att inte vara snäll mot sin finske lagkamrat: – en liten tryckning kan han nog få sa Christoffer och drog på ett leende. Nedsläpp 16:30

Artikel/featured-foto och video: Pia Ilenius
Intervjuare: Christian Wahlgren

33 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Twitter. Jag kommer att leverera intressanta intervjuer och tankar både i textform och genom video. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.