CHL: ”Slagpåselaget” förlorade – igen!

0

HC Bolzano kallas i grupp F för ”Slagpåselaget” och deras insats under matchen mot Linköping blev likvärdig den mot TPS Turku. Hemmalaget kunde enkelt ta tre poäng och avancera i tabellen.

Visade skicklighet rakt igenom

INTE MYCKET STÄMDE överens med HC Bolzano under deras match mot Linköpings HC. Allting slog snett och deras rykte som ”slagpåselaget” blev en fortsatt titel som de tvingas dras med under resten av turneringen. Möjligheterna som de skapade var väldigt få och rakt igenom matchen var deras största möjlighet när Rautio fumlade med pucken i egen zon och fick göra dubbelräddning samtidigt som stolpen var hans bästa vän och höll nollan intakt.

Inte så mycket att säga tycker jag. Vi var bättre från start, men det märktes också att de saknade en del spelare, sa han efter matchen.

Matchen som låg för fötterna var till en början högintressant och blev någonting som dalade alltjämt till någonting av den totala motsatsen. Linköping fick smak för mål rätt så tidigt och Jakub Vrana var snabb på skridskorna och visade sin skicklighet rakt igenom hela matchen. 1-0 i ett tidigt skede följt av senare målgörande i slutskedet av perioden. För matchen viktigt mål och för LHC en skön mållossning med tanke föregående CHL-match mot Pardubice, där målprotokollet inte hade mycket bläck på sig.

”Bra samarbete – inga konstigheter”

D. Rautio, Linköpings HC Foto: Sophia Törnell

D. Rautio, Linköpings HC
Foto: Sophia Törnell

MÅLVAKTEN DAVID RAUTIO fick hålla sin första nolla för Linköping, även om han inte fick mycket att göra. Någonting som kan vara tillräckligt svårt oavsett hur matchbilden ser ut.
Det är lite annorlunda. Man får jobba med sig själv och röra på sig och försöka hålla uppe inför att pucken kommer. Lite småknep och tricks som gör att man håller fokuset uppe, men det är inte alltid lätt.

Litet uppehåll – bortsett från onsdag – och sedan är det resa till Tjeckien och Italien följt av SHL-premiär. Vart går tankarna?
Att göra en bra träningsvecka. Sedan går de inte längre egentligen – det är fortfarande rätt så tidigt och man får jobba mycket på att hitta rätt och allt med bra känsla och stämningen i spelet. Man får jobba dag för dag och försöka hitta rätt.

Hur har snacket gått mellan er i laget inför de här matcherna?
Det har varit mest att prata igenom så att spelet stämmer och allt detta. Någonting som är mycket viktigt med de här matcherna. Allt för att det ska stämma inför SHL-premiären.

Avslutningsvis säger han att premiären ska bli spännande att få uppleva, om han får starta i matchen.

Andra matchen på nio dagar

SLUTRESULTATET I MATCHEN blev 5-0. Och efteråt var det ett snabbt konstaterande av Bolzanotränaren, Mario Simioni, att matchen var bättre utförd än den föregående, men att det var tufft för laget som spelade sin andra match på de nio dagar som man hittills varit på is.

Rogers kommentar var simpelt nog att man var nöjda med två inledande segrar i turneringen, särskilt som man började på hemmais.

Glöm inte att följa oss på Facebook och Twitter.

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.