Ispremiärer i Hockeyallsvenskan, Södertälje och Björklöven

0

Även i Hockeyallsvenskan har de flesta lag haft sina ispremiärer. Under måndagen så var det dags för bland annat  Björklöven och Södertälje.

Victoria var på plats i Umeå och kollade Björklövens pass som gick av stapeln på förmiddagen,ca 400 personer hade tagit sig till T3 Center för att se Umeås stolthet äntra isen. En kort presentation av av alla spelare sen drog träningen i gång med de nya coacherna Waltin,Wener och Hirsch i spetsen. I gula,gröna, vita, blå och svarta tröjor kördes det lite lättare övningar där gubbarna fick känna på isen och pucken. P4 Västerbotten bevakade också ispremiären och frågade Victoria vad hon tycker om ispremiären hon säger ”-att det var en självklarhet gå hit” och på frågan  vad hon såg mest framemot denna dag, svarar hon ”- Skulle vara kul att se lite bambisar på isen och man vill ju  kolla in nyförvärven också”.

lite bilder från ispasset

Björklöven 2                Björklöven 3

Björklöven

//Victoria

 

Även Södertälje hade sin Ispremiär under måndagen och den gick av stapeln under kvällen. Detta event har under de senaste åren vuxit och blivit större och större. I år var det publikrekord och publiken uppskattades till någonstans mellan 2600-3000. Man hade först bara öppnat en långsida och en kortsida men var tvungen att öppna andra kortsidan också.

Robert Tennisberg ledde presentationen från isen och varje spelare presenterades med lite historik. Störst jubel fick Mr SSK, Robert Carlsson som under dagen blivit klar för sin 19 säsong i SSK. Det näst största jublet fick Sebastian Idoff som nu gör sin fjärde säsong i Södertälje och har vuxit till en publikfavorit. En annan publikfavorit, som tyvärr inte var närvarande, är David Pastrnak. Han är just nu med Tjeckiens J20 och spelar en fyrnationers turnering i Kanada. Pastrnak blev draftad av Boston som nr 25 i första rundan och har varit med på deras camp nu under sommaren om det blir något spel för honom i SSK tröjan under denna säsong återstår att se.

Innan spelarna fick åka ut på isen och känna på is och puck ordentligt för första gången så vankades det två ceremonier. Den första kom från Hockeyallsvenskan och där tilldelades David Pastrnak ett pris för Hockeyallsvenskans bäste landslagsman för sina insatser i Tjeckiens J20.

Den andra var av sorgligare art då vi alla stod upp för en tyst minut för en av SSK:s störste profiler genom tiderna, Glenn Johansson som hastigt gick bort i juli, endast 58 år gammal. För att hedra Glenna kommer alla spelare bära nr 11 på hjälmen under denna säsong.

Hur såg spelarna ut då? Ja det syntes att det fanns en del kvar innan passningar och tempo sitter som de ska, men glädjen och entusiasmen var det inget fel på. Det gavs och togs och smällde en hel del i sargen också. Laget var idag även förstärkta med Linus Videll och Viktor Lööv som dessa dagar tränar med SSK. Övningarna avslutades med straffläggning och snyggaste målet gjorde nog Viktor Lööv som stänkte in ett skott i nättaket bakom Sebastian Idoff.

Efter avslutat ispass var det autografskrivning och kön ringlade lång, det var många som ville ha autografer av både de nya och gamla spelarna.

lite bilder från Södertäljes ispremiär

1.Spelarna lyssnar till tränaren Janne Karlsson   2. Mr SSK Robert Carlsson   3.Linus Videll lägger straff på Tim Sandberg   4. Viktor Lööv lägger straff på Sebastian Idoff

IMG_8643 IMG_8601 IMG_8685

IMG_8701

 

//Ing-Marie

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.