NHL: Nygren vill prova på marknaden

0

Magnus Nygren, tidigare i Färjestad BK, har varit i Nordamerika för att delta hos Canadiens och deras träningsläger inför kommande säsong. Uppgifter talar dock för att han kommer att pröva på marknaden och – om chansen inte ges i Montreal – bli bortbytt.

UNDER TIDIGARE SAMTAL MED den värmländske backen under pågående turneringsspel med Tre Kronor och Oddset Hockey Games klargjorde han att ingenting var skrivet i sten, utan alla möjligheter fanns. Montreal hade inte etablerat kontakt med honom sedan hans återkomst till Färjestad under tidigare vinterhalvår.

Magnus Nygren Foto: Sophia Thörnell, Pucksnack.com

Magnus Nygren
Foto: Sophia Thörnell, Pucksnack.com

”Jag har inte hört från Montreal sedan jag åkte därifrån, så vi får se när det väl är dags”, var hans ord senaste gången Pucksnack talade med honom.

Efter detta har kanske kritikstormen rosat marknaden mer och mer efter att VM spelats färdigt. Att han sedermera lär få prova på marknaden eller få återvända till SHL är kanske det alternativ han har att se fram emot?

Ett bittert avslut på förra säsongen

SVENSK MEDIA HAR PLOCKAT upp diverse nyheter. Främst via Värmlands Folkblad som följt den unge värmlänningen under den längre tiden av hans seniorkarriär. Redan för drygt en och en halv månad sedan skrev man via svensk media att Canadiens ville ha honom kvar i Nordamerika under hans sista år kontraktet.

Den verkliga orsaken för att han lämnade Montreal har benämnts till många. Han själv säger p.g.a att han inte mådde bra, tyckte inte det var roligt och ville sedan hem för att hitta glädjen igen. Succén fick dock ett bittert avslut med ett SM-silver mot Skellefteå och ett brons i VM.

Beskrivs som en ”fegis”!

Nordamerikansk medias vy pekar mer på att en transfer är mer troligt än att Nygren ska få plats i nästa års NHL-uppsättning. Hamilton Bulldogs är det alternativ som återstår om spel i Nordamerika kvarstår med Montreals organisation. Men det är inget alternativ för Nygren enligt kanadensisk media.

På en kanadensisk sida som kallas ”Hockey30” – som beskrivs som en väl täckande sida över hockeyn så väl som idrotten i Quebec-regionen – skriver en bloggare om Nygren-gate på detta vis:

– ”Magnus Nygren är fortfarande för en transaktion till spelarmarknaden. Backen, som inte vill spela i AHL, har även ett visst intresse kring sig från andra klubbar. Frågan är om Marc Bergevin letar efter en transfer till slutet av sommaren? – Det sägs även att GM:n tagit illa vid sig när backen ska ha sagt; ”NHL eller ingenting”. Fegis! En transaktion skulle vara fördelaktig för alla”.

Nygren själv säger dock till Pucksnack:

– ”Jag har ett år kvar på kontraktet med Montreal så är jag är inställd på spel där”.

Följ oss på Twitter.
@Pucksnack

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.