KHL: Finallaget Lev Prag drar sig ur KHL

0

Det är väldigt tråkiga nyheter. Tjeckiska finallaget Lev Prag ska enligt isport.cz dra sig ur KHL, och inte helt oväntat är det på grund av ekonomiska problem.

I april var de västra konferensens maskin som tog sig som första icke-ryska lag till Gagarin Cup-final, där de föll i sjunde avgörande matchen mot Metallurg Magnitogorsk, men nu är situationen helt annorlunda. Efter två KHL-säsonger för Praglaget ska de vara ett av lagen som inte kommer få beviljad ”KHL-licens” nästkommande säsong.

Misslyckad budget

Laget hade förra säsongen en budget på ungefär 250 miljoner kronor, något som inte ett enda idrottslag i Tjeckien var i närheten av, vilket är huvudorsaken till den dåliga ekonomiska sitsen laget har hamnat i när man inte uppnår sin tilltänkta budget, och istället drar sig ur ligan – trots den enorma publiksuccén i Gagarin Cup-slutspelet, där man satte nytt publikrekord i KHL.

Svenskar påverkade av beslutet

I Lev finns två svenskar under kontrakt – Martin Thörnberg och Calle Ridderwall. Mattias Tedenby ryktas också vara väldigt nära, men nu bör den dealen försvinna. Var spelarna tar vägen nu är fortfarande oklart – vilka lag som spelar och inte spelar i KHL nästkommande säsong blir officiellt nästa vecka.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.