KHL: Finallaget Lev Prag drar sig ur KHL

Det är väldigt tråkiga nyheter. Tjeckiska finallaget Lev Prag ska enligt isport.cz dra sig ur KHL, och inte helt oväntat är det på grund av ekonomiska problem.

I april var de västra konferensens maskin som tog sig som första icke-ryska lag till Gagarin Cup-final, där de föll i sjunde avgörande matchen mot Metallurg Magnitogorsk, men nu är situationen helt annorlunda. Efter två KHL-säsonger för Praglaget ska de vara ett av lagen som inte kommer få beviljad ”KHL-licens” nästkommande säsong.

Misslyckad budget

Laget hade förra säsongen en budget på ungefär 250 miljoner kronor, något som inte ett enda idrottslag i Tjeckien var i närheten av, vilket är huvudorsaken till den dåliga ekonomiska sitsen laget har hamnat i när man inte uppnår sin tilltänkta budget, och istället drar sig ur ligan – trots den enorma publiksuccén i Gagarin Cup-slutspelet, där man satte nytt publikrekord i KHL.

Svenskar påverkade av beslutet

I Lev finns två svenskar under kontrakt – Martin Thörnberg och Calle Ridderwall. Mattias Tedenby ryktas också vara väldigt nära, men nu bör den dealen försvinna. Var spelarna tar vägen nu är fortfarande oklart – vilka lag som spelar och inte spelar i KHL nästkommande säsong blir officiellt nästa vecka.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.