Ishockey-VM: Ryssland är världsmästare i ishockey!

0

Skandalscener i semifinalen blev glädjetårar och succé i finalen, där man effektivt vann mot Finland och kan kalla sig för världsmästare i ishockey.

Ryssland – Finland 5-2 (1-1, 2-1, 2-0)
Skott: 39 – 26
Utv: 12 – 28

Det var ett hänfört Ryssland utan förbundskapten som laddade upp för ännu en final i ishockey-VM. Med deras president, Vladimir Putin, på plats spelade laget hem ännu en titel som kommer att bli ihågkommen som storartad, men även som pinsam och skamsen.

Rinne höll Finland kvar i matchen

Matchen utspelades på det sättet att känslorna svallade över direkt, efter att Malkin satt upp klubban i ansiktet på finska Haula, som återkom från besök i omklädningsrummet med ett särskilt hakskydd som åtgärd efter det fula tilltaget.

Domarna verkade ha tappat greppet om tillställningen, men man började så småningom ta tag i saken med ett par utvisningar som satte spelarna på plats. Matchen mattades av i små doser och Ryssland började visa upp sin dominans.

Pekka Rinne var en av matchens profiler, som storspelade och räddade puck efter puck. Även om ledningsmålet föll under spel i numerärt överläge för Ryssland spelade han fortsatt på topp och höll sitt lag kvar i matchen. Finland kvitterade och vände till 1-2, men där tog det stopp.

Ovetjkin kvitterade tillställningen och man lyckades t.o.m. ta ledningen innan periodslut. Man vann slutligen med 5-2.

Znarok ute på isen

”Regler är till för att brytas” heter det ordagrant och anarkistiskt sagt. Znarok, som nämnvärt var avstängd i finalmatchen, och ej tillåten att delta på något sätt med sitt lag under kvällens match.

Men Ryssland kringgick reglerna ordagrant med mikrofonkoppling mellan tidigare nämnde och hans assisterande tränare, samt att han i slutändan deltog i firande nere på isen samt vid prisdeltagningen. Ett pinsamt Ryssland som gör enligt Wikegård: ”Precis som de vill”.

// Stefan Löfstrand

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.