Sverige förlorade semifinalen mot ett ”tyngre” Ryssland

0

Det var ett känsloladdat avslut i semifinalen mellan Ryssland och Sverige.

Ryssland-Sverige 3-1 (2-1,1-1,0-0)

Målskyttar

Ryssland: Sergei Plotnikov, Sergei  Shirokov, Anton  Belov

Sverige: Oscar Möller

Skott:34-23

Utvmin:10-37

Notis: Sverige får en drömstart när man redan efter 19 sekunder gör 1-0. Ovechkin försöker proppa Backlund som får iväg ett pass till en vilt framrusande Oscar Möller som snyggt sätter 1-0 mellan benen på målvakt. Det tar ett tag för Ryssland att hämta sig och Sverige har sedan flera bra chanser. Ryssarna börjar fysiskt kanske lite för fysiskt för man drar på sig en utvisning redan efter 1.29. Ett resultatlöst pp för Sverige tyvärr. Ryssarna hämtar sig dock och lägger in en högre växel och kvitterar när det gått dryga halva första perioden. Ett mål där Anders Nilsson tappar balansen och Plotnikov får öppet mål. Efter målet ökar Ryssarna trycket något och gör också 2-1 när klockan står på 18.00.Sverige har dock ett bra pp i slutet och har också chans att kvittera med bra skott av både Nygren och Möller.

Andra perioden börjar med att Sveriges bästa kedja Möller,Lindström, Backlund vaskar fram två chanser Lindström skjuter på axeln på målvakten och Oscar Möller har öppet mål men Bobrovski får upp plockhandsken och kniper pucken. Ryssland har sedan två powerplay men Sverige spelar bra och ger inte Ryssland så stor chans men precis efter avslutat pp så går pucken på en målvaktsretur ut till Belov som från blå smackar in 3-1.

Tredje perioden känns som om Ryssland kontrollerar tillställningen och ökar tempot när de har lust. Sverige drar också på sig några dumma utvisningar där man visserligen inte släpper in något mål men att spela bp gynnar knappast det offensiva spelet. Avslutningen på matchen är dock mycket händelserik. Sverige tar ut målvakten med 2.38 och satsar allt framåt och det är på väg att ge utdelning när Järnkrok har öppet mål men Denisov ”råkar” flytta på målburen men blir i samma sekvens utvisad för interference. Situationen videogranskas men det döms inte mål, och heller inte straff som är brukligt när man avsiktligt flyttar målburen med mindre än 2 minuter kvar. Händelserna efteråt är än mer häpnadsväckande när Mikael Backlund får matchstraff efter ha utdelat en liten knuff på Plotnikov. Dagens snackis kommer ändå att bli den gesten som Rysslands coach gjorde mot Svergies Grönborg, en gest som de flesta vet vad det betyder och att dödshota någon kan ju faktiskt leda till fängelse.

Summering av matchen blir ändå att Ryssland var det bättre laget och det ska mycket till om de ska missa att ta detta VM guld.

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.