Finland vinner över Tjeckien och får spela final

0

Det blir Finland som får spela final mot Ryssland och Tjeckien som får spela om bronset mot Sverige

Tjeckien-Finland 0-3  (0-1,0-1,0-1)

Målskyttar

Finland:Jori Lehterä 2, Jarkko Immonen

Skott: 20-26

Utvmin:10-6

Notis: Finland är det lag som startar bäst och kommer i de farligaste anfallen. Tjeckerna har svårt att få igång något spel och man backar hellre hem än forcheckar och det ger Finland spelmässigt övertag.Finland gör också 1-0 när knappa halva perioden spelats. Tjeckien har sedan chans att kvittera när man får pp eftr det att Jaromi Jagr jobbat till sig en utvisning. Man spelar dock inte speciellt bra i detta pp och Finland håller emot perioden ut.

I den andra perioden är det Tjeckien som börjar bäst och man har också två på pp tätt följt av varandra i början av perioden. Det är Jagr som styr och är spelfördelare och är också nära att göra 1-1 men Pekka Rinne i Finlands mål storspelar. Strax efter får Finland pp och man lyckas med et som Tjeckien misslyckas med, att göra mål. Finland går till pausvila med 2-0 i ryggen.

I den tredje perioden fortsätter Finland att spela disciplinerat  och Tjeckien ostrukturerat. Det känns som Tjeckien åker och åker men det händer ingenting. Mycket kretsar kring Jaromir Jagr och han är väl den som försöker mest och verkligen vill vända underläget. Tjeckien har en vild forcering i slutet av matchen för att få in ett mål, man tar också ut målvakten på slutet men med 11 sekunder kvar gör Jori Lehterä sitt andra mål för dagen och fastställer slutresultatet 3-0 i tom kasse.

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.