Landslag: Spöket Vitryssland väntar

0

Jag minns den där dagen som igår då Tre Kronor bara skulle ta sig vidare från den lätta matchen mot B-nationen Vitryssland i OS-kvartsfinalen efter att man tidigare visat upp briljant spel i turneringen.


Det var då och man kunde knappt tro det var sant – nästan så man än idag, 12 år senare, har svårt att förstå att det faktiskt hände.

Salt Lake City ´02

Hela nationen skyllde på Tommy Salo efteråt pga hans ofattbara ingripande med ett par minuter kvar av matchen då han missbedömer en hög puck som går ovanför huvudet på den olycksamma svensken och glider in i mål. Visst, det ingripandet var långt från bra men hela laget denna match var under all kritik. Det var underskattning så det stod härliga till. Man åkte runt på en skridsko och väntade på semifinalen.

Den väntan tog Vitryssland vara på istället.

Den alltid så valtalande Lasse Granqvist gjorde sitt mycket beskrivande avtryck efter OS-fiaskot:
”Men snälla rara sverige! – Totalt omöjligt! – Svenska spelet är under all kritik! Salo tappar pucken in i mål! – Katastrofen är ett faktum! – Det är en skam för svensk ishockey!”

Ovanstående säger det mesta. Det var en hemsk upplevelse och ikväll är det dags för reprisen. Denna gång är Vitryssland på hemmaplan, inför en minst sagt fanatisk publik, och absolut inte samma B-nation man var inom hockeyn för 12 år sedan.

Det kommer bli allt annat än lätt. Tro nu inget annat Tre Kronor!

Matchen sänds i TV4 med start i studion klockan: 19.30.

Passa på att delta i en tävling fram tills matchstart..

New York, KHL eller 50″ FULL HD 3D TV?
Du registrerar dig och uppger bonuskoden MINSK50 och deltar därmed i utlottningen av NHL-upplevelse i New York, KHL-resa eller ett riktigt fullmatat hemmabio paket innehållande bl a 50 tums FULL HD 3D TV mm. Tävla helt kostnadsfritt här!

Frilans skribent/fotograf. Driver juniorhockey.se samt fototjänsten Hockeyfoton.se. Tveka inte att kontakta mig via, mail | twitter | 070-282 01 04.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.