Ishockey-VM: Sverige vidare till semifinal

0

Sverige kunde inkassera ännu en seger i detta VM. Denna gången mot värdnationen Vitryssland som kämpade väl, men som fick ge sig i slutändan.

Vitryssland – Sverige 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)
Skott: 23 – 25
Utv: 8 – 6

Sverige klara för semifinal

Sammanfattning: En hög spänning låg i luften för de som väntade på den stundande kvartsfinalen mellan Sverige och värdnationen, Vitryssland. Ingenting kunde beskriva dess existens och vikt av värde kring turneringens fortsättning.

Tre Kronors öppning av matchen var dock en god sådan när man inte vek ned sig för mycket och gav Vitryssland en hård batalj. Men det skulle visa sig bli tuffare än vad man kanske förutspådde. Vitryssland var ett helt annat lag, med en hängiven publik i ryggen och med ett spel som försatte svenskarna i en position som de annars haft svårt att hantera.

Man förskansades till sin egen zon med mycket arbete för Anders Nilsson och hans backuppsättning framför sig. Även om Sverige hade med sig ledningsmålet in i den andra perioden blev det en mardröm för Tre Kronor när trycket ökade och Vitryssland var inte sena med att komma ikapp och ta ledningen.

Sverige kvitterar dock innan periodpaus, men i den avslutade parten var trycket tillbaka på svenskarna. Ett magiskt ögonblick var först någonting horribelt. På 58 sekunder såg Mattias Ekholm till att först ordna straff till hemmalaget p.g.a. eget misstag, för att sedan vända på steken och ordna ledningen till Tre Kronor. Den tidigare nämnda straffen kunde inte utnyttjas alls.

Sverige vinner matchen och gör det med vetskap om avancemang till semifinal. En semi som kommer att ställas mot ett framåtgående Ryssland, med Ovetjkin och Malkin i spetsen.

// Stefan Löfstrand

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.