Hockey VM:Sverige vann planenligt

0

Sverige gjorde vad man skulle och vann över Italien i sista gruppspelsmatchen.

Italien-Sverige 1-5 (1-2,0-2,0-1)

Målskyttar

Italien:Markus Gander

Sverige:Gustav Nyquist 2,Mattias Ekholm,Niklas Danielsson,Jimmie Ericsson

Skott: 11-40

Utvmin: 12-6

Notis: Sverige gör mål redan efter 48 sekunder och det är väl just den smakstart man kan önska sig. Sverige kommer ut i ett högt tempo och har också fler farliga anfall. Italien är dock ettriga framför mål och inte helt ofarliga när de kommer i sina kontringar. Det är också på en kontring som Italien kvitterar, Sverige kommer lite fel i positionerna och pucken tar också en konstig studs på ett svenskt ben och friställer Italiens Markus Gander. Sverige ser lite loja ut och bjuder in Italien i matchen, som också har blivit stärkta av kvitteringsmålet. I slutet av perioden gör Sverige 2-1 i powerplay mot VM:s hittills bästa boxplaylag. I andra perioden är Sverige det spelförande laget men Italiens kontringar är inte helt ofarliga. Sverige har tidigare haft svårt i powerplay men det är nu en spelform som fungerar och de båda mål som Sverige är i powerplay och Linus Klasen är inblandad i Sveriges fyra första mål. Tredje perioden är en transportsträcka mot slutsignalen men det blir ytterligare 1 powerplay mål den här gången från Jimmie Ericssons klubba. Sverige har spelat sin sista gruppspelsmatch men får vänta till i morgon för att se vilket lag man får möta i kvartsfinal

Övriga matcher idag:

A-gruppen

Danmark-Frankrike 2-6 (1-2,1-0,0-4)

Målskyttar

Danmark:Jesper B Jensen,Kim Staal

Frankrike:Stephen DaCosta 2,Julien Desrosiers,Antoine Roussel, Pierre-Edouard Bellemare,Antonin Manavian

Notis: En match där det stod mycket på spel för båda lagen för Frankrike handlade det i första hand att ta sig till slutspel. Det var spännande i två perioder eftersom det då var likaställning 2-2. I tredje perioden var det Frankrike som tog tag i taktpinnen och gick till en 4-2 ledning inom loppet av dryga minuten. Man fortsätter sedan att trumma på och vinner till slut med 6-2. Frankrike är nu i kvartsfinal för första gången sedan 1995. Danmark har inte chans att ta sig till kvartsfinal och kommer även att spela A-VM nästa år därför att Italien förlorade mot Sverige och kan inte komma i fatt Danmark i tabellen.

B-Gruppen

Kazakstan-Finland 3-4 (2-2,0-2,1-0)

Målskyttar

Kazakstan: Yevgeni Rymarev,Fyodor Polishchuk,Konstantin Romanov

Finland: Olli Palola,  Jori Lehterä, Olli Jokinen, Jarkko Immonen

Finland är i matchen illa ute när man ligger under i slutet av första perioden. Finland kvitterar dock i slutminuten. I andra perioden går  Finland ifrån till 4-2. Kazakstan reducerar i slutminuten men kommer inte närmare och Finland vinner. Finland har nu spelat färdigt och får invänta resterande matcher om det ska bli slutspel eller ej, och Finland kan missa slutspel.

Lettland-Vitryssland 1-3 (0-2,1-0,0-1)

Målskyttar

Lettland:Arturs Kulda

Vitryssland: Geoff Platt, Mikhail Grabovski,Sergei Kostitsyn

En intensiv match med mycket känslor där Vitryssland leder med 2-0 efter en period. Andra perioden innehåller hela 32 utvisningsminuter och Lettland reducerar också i ett 5 mot 3 läge. Lettland dominerar tredje perioden och plockar också ut målvakten i slutet av perioden när man är i powerplay. Lettland har en puck i mål men målet döms bort för spelare i målgården med 36 sekunder kvar. Istället gör Vitryssland 3-1 i öppen kasse.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.