Eftermiddagens matcher i hockey VM

0

Dagens eftermiddagsmatcher i hockey VM var viktiga framför allt för de lag som riskerar att ramla ur A-VM

Det raffinerade i upplägget för nedflyttning är att även om man kommer sist i sin grupp behöver man inte ramla ur A-VM, om man har fler poäng än sista och näst sista lag i den andra gruppen. Så varje poäng och mål är viktig för alla lag.

Grupp A
Kanada-Italien 6-1 (1-0,4-0,1-1)
Målskyttar
Kanada:Cody Hodgson 2,Joel Ward,Jason Chimera,Kyle Turris,Braydon Schenn
Italien: David Borrelli
Skott:34-22
Utvmin: 14-33

Italien chockstartat och överraskar Kanada med att gå ut hårt och vara först på varje puck. Man har till och med ett kanonläge i boxplay när Sverigebekantingarna Brian Inachak och Vincent Rocco kommer i ett två mot ett läge och är mycket nära att ta ledningen. Kanada samlar sedan ihop sig och gör 1-0 men Italien kommer fortfarande i vassa chanser. Italiens Joachim Ramoser sätter sedan in en mycket ful bentackling på Kanadas Alexander Burrows som får lämna isen med befarad knäskada. Det återstår då ca 1 minut av första perioden. Ramoser får 5+game och Kanada får börja andra perioden med 4 minuters pp. Kanada gör då 2-0 och det är början till ett stabilare spel som inte Italien inte kan stå emot. Innan perioden är slut har Kanada en betryggande 5-0 ledningen och matchen är över. Italien ger sig inte dock utan krigar på bra för att spräcka målnollan. Det gör man också tidigt i tredje perioden, en välförtjänt mål för Italien har haft bud på flera mål. I slutet av perioden fast ställer ända Kanada slutresultatet 6-1.

Grupp B
USA-Kazakstan 4-3 OT (1-1,2-1,0-1,1-0)
Målskyttar
USA:Seth Jones 2,Craig Smith,Matt Donovan, Seth Jones GWG
Kazakstan: Roman Starchenko 2, Konstantin Romanov
Skott:40-25
Utvmin: 8-14

En spel och målmässigt jämn match där lagen avlöser varandra med att ta ledning och utjämna. En match som är oerhört viktig för Kazakstan när det gäller att undvika respass från A-VM. USA ser Inte riktigt ut att ta uppgiften på allvar och det utnyttjar Kazakstan som tar ledningen i matchen. Innan perioden är slut har dock USA utjämnat till 1-1. USA lyckas sedan vända matchen och behåller ledningen långt ini tredje perioden. Då Kazakstan återigen kvitterar. I början av perioden har dock Kazakstan missat en straff. I förlängningen är USA det starkaste laget och pressar Kzakstan hårt, man gör också segermålet efter dryga minuten och tar då bonuspoängen.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.