Dagens matcher i hockeyVM med Sverige spelledigt

0

Idag har Sverige spelledigt men det spelas ändå viktiga matcher i de båda grupperna för chansen att ta sig till slutspel samt risken att åka ur A-gruppen.

Dagens matcher gav följande resultat.
Grupp A
Tjeckien-Italien 2-0 (0-0,1-0,1-0)
Målskyttar
Tjeckien: Jiri Sekac, Jaromir Jagr

Slovakien-Norge 5-2 (2-2,1-0,2-0)
Målskyttar
Slovakien: Tomas Tatar,Juraj Mikus, Ladislav Nagy 2, Michel Miklik
Norge:Aleksander Bonsaksen, Morten Ask

Sverige leder gruppen med Kanada på andra plats. I och med dagens vinst lämnade Slovakien över sistaplatsen till Italien, en plats som Italien nog kommer att ha svårt att ta sig ifrån. Det kommer att hända mycket innan sluspelet är klart och något lag kommer att spela över sin förmåga och något lag kommer att underprestera. Vilka kommer att spela slutspel och vilket lag åker ur? Mitt tips går litegrann på magkänsla/önsketänkande. De lag som går till slutspel är då Sverige, Kanada, Tjeckien och Frankrike. De lag som kommer att tampas om sista platsen är Italien och Danmark och där tror jag Italien kommer att dra det kortaste strået och åka ur A-VM.

Grupp B
Schweiz-Tyskland 3-2 (1-1,2-1,0-0)
Målskyttar
Schweiz: Damien Brunner, Denis Hollenstein,Kevin Romy
Tyskland:Thomas Oppenheimer

Ryssland-Kazakstan 7-2 (1-0,3-0,3-2)
Målskyttar
Ryssland:Sergei Plotnikov 2, Yegor Yakovlev,Danis Zaripov,Nikolai Kulyomin, Viktor Tikhonov,Alexander Brumistrov
Kazakstan:Mikhail Panshin,Andrei, Spiridonov

Ryssland ångar på och lär gå mot serieseger i sin grupp om det inte blir helt motorstopp i andra halvan av gruppspelet. Just nu är det Lettland som lite oväntat ligger på andra plats. Kazakstan ligger sist i gruppen och på nedflyttningsplats för närvarande. Än så länge kan mycket hända och det känns som alla kan slå alla, ja utom Ryssland förstås för dom är outstanding och blir nog mycket svårslagna. Så vilka går till slutspel i denna grupp? Ja Ryssland känns ju självklart men sedan blir det nog svårare. Kommer Finland att resa sig från sin mardrömsstart och kommer hemmalaget Vitryssland att ta sig till slutspel? Ja jag tror faktiskt det så de lag som jag tror kommer att gå till slutspel är Ryssland, USA, Finland och Vitryssland. Sista platsen kommer att stå mellan Kazakstan och årets flopp Schweiz men jag tror att Kazakstan får lämna och Schweiz blir kvar i A-VM.

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.