Löfstrand: Har ingenting med idrotten att göra

Utan att försöka marginalisera Sverige och se på en snöpligt utförd match finns det mycket mer positivt att ta fram i slutänden.

Två inledande perioder där man spelar som man ska.

Sverige och framför allt Skellefteå-kedjan med Backlund som center är den kedja som imponerat allra mest under turneringens inledande matcher.

Målvaktssidan stämmer överens med bilden som jag föreställt mig – men backsidan är illa ute!

Detta återkommer jag till, men med matchen mot Norge i behåll kan man kort och gott se hur väl man kan spela och hur illa man försvarar sig när väl motståndet bestämmer sig för att gå på motoffensiven. Sondre Olden har blivit något av ett intressant stjärnskott i det norska landslaget, och jag hoppas på att kunna få några pratstunder med honom framöver när väl SHL drar igång.

Målen som saknas …

Hans soloprestation var kort, enkel och distinkt mot Anders Nilsson som inte hade en chans på det friläge som Sverige bjöd på.

Återigen lämnade man sin målvakt i sticket och det var Nilssons andra skott på hela matchen. Innan dess hade man haft kontrollen över matchen, spelat av mycket effektivt på fart och hård forechecking mot norrmännen, och avslutat första perioden med skottsiffrorna 8-1.

Men det var i sin helhet ett ex antal mål som saknades.

Tre Kronor visade upp samma typ av spel som man hade i sina två inledande matcher i Oddset Hockey Games. Åtminstone i match två mot Finland: Mycket bra spel med mycket skott men väldigt få mål.

Dessutom i kombination med tveksamt agerande i egen zon.

Givetvis orsakar detta osäkerhet i sin helhet, men det finns mycket positivt att ta fram. Bl.a. det faktum att man dominerade ut Norge i de två inledande perioderna, följt av en intensiv tredje period där utvisningarna gjorde sig erkända p.g.a. en väldigt uppretad stämning mellan svenskarna och norrmännen.

Vilket det ska vara!

Det ska vara känslor i sådana här matcher. Särskilt som Norge numera ser ut som en nyskapning av det svenska landslaget. Många spelare från SHL och även KHL som skapar en intressant konstellation av individer som har kapacitet att gå väldigt långt i sina karriärer.

Vinsten i sig för Sverige var bra och viktig, men det saknas mycket innan man ser klarhet i vad Tre Kronor kan prestera! Särskilt som backsidan kan ha tappat ännu en back i form av Jonas Ahnelöv.

Hans smäll mot sargen kan ha kostat honom en fortsatt VM-plats.

Det är riktigt illa och kommer inte bli roligare för Mårts om skadebekymren fortsätter att drabba backsidan.

Visa upp stoltheten

En snabbtitt på Twitter efter att Jimmie Ericsson överreagerat efter slag i ansiktet – från Norges Henrik Odegaard – berättar inte mycket om själva incidenten.

Även om den i sig var en pinsam historia för Tre Kronors assisterande lagkapten.

Många var besvikna på Norrköpingsfödde Ericsson, för närvarande lagkapten i Skellefteå AIK, som enligt dessa filmade till sig en utvisning, även om Odegaards handlingar i slutändan – med största sannolikhet – renderat i en sådan.

Här är några av exemplen som man kunde se på Twitterflödet:

– ”Inte så snyggt av Jimmie Ericsson. #moviestar” – @linushugosson

– ”Jimmie Jump.” – @Berra1994

– ”Så jävla pinsam du är Jimmie!” – @linuslundstrom

En annan tweet gick i stilen att stoltheten för landet skall gå före filmningar. Något som personen i fråga ansåg att Jimmie inte förstår. Vederbörande känner troligen till detta, men är man skolad till detta på någon slags nivå är det fruktansvärt svårt att ta bort sådana saker.

Personligen accepterar jag inte filmningar, även om jag vet att de förekommer.

Det har ingenting med idrotten att göra och ska rätt vara rätt borde Ericsson fått en tvåminutare för sitt illdåd.

// Stefan Löfstrand

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.