Ishockey-VM 2014: Knapp seger för Tre Kronor

0

Pucksnack.com rapporterar från Ishockey-VM som spelas i Minsk, Vitryssland mellan 9 och 25 maj.

Norge – Sverige 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Skott: 14 – 35
Utvisningar: 14 – 12

Målskyttar
Norge: Olden
Sverige: Lindström, Klasen

Notis: För Sverige var matchen mot Norge en måste-seger för att kunna klättra i tabellen. Norge var det avvaktande lag som man trodde skulle komma ut på isen, medan Tre Kronor var det rakt motsatta. Man gjorde allt för att spräcka målnollan och Norges målvakt Steffen Söberg fick storspela – vilket han gjorde!

Sverige hade enorma svårigheter och det saknades många småsaker för att man skulle kunna ta vara på alla de chanser som gavs till laget. Norge var uppstickare och spelade mycket disciplinerat i egen zon, där man stängde till mitten och övre delen av slottet väldigt bra och enkelt. Backskotten som tilläts var ofta vida och bortom all möjlighet att kunna ge utbetalning i form av ett mål.

Norrmännen är dessutom de som hugger bäst och mest när det gäller och 1-0 var ett faktum tidigt i andra perioden. Sverige klarar dock av att kunna vara tålmodiga och utnyttja de chanser som kom, men det satt långt inne. Lindström stod för kvitteringspucken i PP och inte förrän i mitten av tredje kom segerpucken, där Klasen höll sig framme framför målet och fick näta för första gången i ett VM.

En osäker seger men en bra sådan av Tre Kronor.

// Stefan Löfstrand

Kazakstan-Lettland 4-5 (2-1,2-3,0-1)
Skott: 28-25
Utvisningar: 8-18
Målskyttar
Kazakstan: Zhailauov, Rymarev, Antropov, Blokhin
Lettland: Kulda (2), Indrasis, Redlihs, Stals
Notis: Lettland får en smakstart när man redan efter 1:15 gör 1-0. Det är två lag som stundtals spelar mer med hjärtat än med hjärnan. Vilket leder till farliga chanser från båda håll. Lettland står sedan för några farliga chanser. Men Kazakstan  är inte heller ofarliga och man utjämnar också efter drygt fyra minuter. Letterna drar sedan på sig några utvisningar vilket påverkar spelrytmen och 15 sekunder innan periodvila tar Kazakstan ledningen med 2-1. I andra perioden är Lettland det mer spelande laget och vänder också underläge till en 4-2 ledning. Det är som sagt öppna spjäll åt båda och i periodens sista minut reducerar och kvitterar Kazakstan. Ställningen är 4-4 efter 2 perioder.
Det är en match med mycket känslor och en hel del utvisningar, och det är Lettland som återigen tar tag i taktpinnen i början av tredje perioden när man gör 5-4. Trots att Kazakstan tar ut målvakten i slutet står sig resultatet matchen ut och Lettland vinner med 5-4.
// Ing-Marie Sundberg

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.