Ishockey-VM 2014: Trendbrott för Finland

0

Pucksnack.com rapporterar från Ishockey-VM som spelas i Minsk, Vitryssland mellan 9 och 25 maj.

Tyskland – Finland 0-4 (0-2, 0-2, 0-0)

Skott: 20 – 29
Utvisningar: 8 – 6

Målskyttar
Tyskland: Inga mål
Finland: Kontiola, Immonen, Palola, Komarov

Notis: För Finland låg pressen högt på att säkra sin första seger efter två svidande förluster mot både Lettland och Ryssland. Chansen lät sig inte vänta och målskyttet verkade svara på förfrågan – och undan gick det. Spelmässigt hängde inte Tyskland med överhuvudtaget och att man skulle tappa detta verkade mer eller mindre bero på brist hos ledarskapet.

Första segern blev ett slags trendbrott för finländarna som verkligen behövde en trea för att hänga med i tabellställningen. Spelet under dagens match var dominerande, men man visade också upp en slags slapphet i egen zon, vilket satte försvaret på prov. Pekka Rinnes plats som förstamålvakt är inte ifrågasatt, utan snarare mer uppenbar. Stabil som få och en klar uppryckning sedan hans skadefrånvaro i NHL.

”Vi är på gång” – L. Komarov efter 4-0-vinsten mot Tyskland

// Stefan Löfstrand

Italien-Danmark 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)

Skott: 13-31
Utvisningar: 8-8

Målskyttar
Italien: Kostner
Danmark: Jensen, Hansen, Kristensen, Staal
Notis: Det märks att de är två lag som kämpar för att i första hand hålla sig kvar i A-gruppen. Danmark är det bättre laget i inledningen och tar också ledningen med 1-0 tidigt i perioden. Italien spelar oberäkneligt och är därför svåra att stoppa när de kommer i snabba kontringar, de lyckas också kvittera på ett anfall där Danmarks backar går bort sig lite.

I andra perioden är det ställningskrig och inget lag vågar ta initiativet. Italien har chansen att ta ledningen när man i slutet av perioden får spela powerplay. Istället slarvar man med pucken och Danmark kommer ett två mot ett läge och gör 2-1. Sedan dröjer det endast 29 sekunder innan Danmark ökar på ledningen till 3-1 och har det resultatet i ryggen när man går till periodvila.

I den tredje perioden jagar Italien reducering och kvittering och är också lite hetare men lyckas inte göra mål. I slutet av perioden tar Italien ut målvakten och Danmark kan då göra 4-1 i öppen kasse.

// Ing-Marie Sundberg

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.