Ishockey-VM 2014: Ryssland lekte hem poängen efter storseger mot USA.

0

Pucksnack.com rapporterar från Ishockey-VM som spelas i Minsk, Vitryssland mellan 9 och 25 maj.

Slovakien-Frankrike 3-5 (1-0,2-1,0-4)
Skott: 22-25
Utv.min: 14-10
Målskyttar:
Slovakien: Ladislav Nagy (2), Miroslav Satan
Frankrike: Baptiste Amar (2), Antoine Roussel (2), Damien Fleury

Notis: En ganska jämn första period där Slovakien är det spelande laget och Frankrike har lite svårt att få ordning på spelet. Slovakien gör också 1-0 i boxplay efter slarv av franska spelare i anfallszon. Slovakien ökar sedan på sin ledning i början av andra perioden, Frankrike reducerar visserligen i pp men Slovakien gör sedan 3-1 i slutet av perioden, kontrollerar matchen och verkar gå mot en säker seger. I tredje perioden slutar Slovakien att spela och lutar sig tillbaka för att invänta slutsignalen. Det visar sig vara ödestigert då Frankrike inte gett upp den här matchen. I powerplay, först 5 mot 3 sedan 5 mot 4 både reducerar och kvitterar sedan Frankrike med 26 sekunder mellan målen. När sedan Frankrike gör 4-3 genom Sverigebekanten Damien Fleury, med 4 minuter kvar av matchen är det ett euforiskt och vilt kämpande Frankrike som till slut vinner matchen. Frankrike klarar också av boxplay, ett 3 mot 5 underläge där man offrar sig skoningslöst. När sedan Slovakien tar ut målvakten gör Frankrike 5-3 i öppen kasse.

//Ing-Marie Sundberg, Pucksnack.com

***

Övrigt resultat:
Grupp B:
Schweiz – Vitryssland 3-4 (2-1,0-1,1-2)

***

Ryssland – USA 6-1 (2-0, 4-1, 0,0)
Skott: 18-38
Utv. min: 14-10
Målskyttar:
Ryssland: Nikolai Kulyomin, Alexander Ovechkin, Viktor Tikhonov (2), Yevgeni Kuznetsov, Sergei Plotnikov
USA: Justin Abdelkader,

Notis: Ryssland – USA fullkomligt osade tokhet toppmatch då båda lagen övertygat hittills i turneringen där ett av lagen skulle inkassera sin första förlust och Ryssland satte ton direkt på matchen. Redan efter 6 minuters spel fick den amerikanska keepern Tim Thomas kapitulera på Kulyomins skott och så såg det ut. Ryssland fortsatte köra, testade Thomas gång på gång och innan perioden var över klev Ovechkin fram som på straff gav sitt Ryssland en 2-0 ledning. Den andra perioden blev händelsrik, Ryssland körde på och det ena målet efter det andra föll och efter 6-1 och målvaktsbyte var det många som undrade hur USA skulle kunna vända detta. Ryssland, med ett fullsatt Minsk Arena i ryggen var för tunga.

Den tredje perioden förblev en mållös historia, USA jobbade sig spelmässigt tillbaka in i matchen men den ryska keepern Andrei Vasilevski var riktigt bra och stod emot allt.

//Christian Wahlgren, Pucksnack.com

***

Tjeckien-Kanada 3-4 (1-1,0-3,2-0)
Skott: 32-19
Utv.min: 37-6
Målskyttar:
Tjeckien: Roman Cervenka, Jiri Novotny,Tomas Hertl
Kanada: Joel Ward,Kyle Turris,Nathan McKinnon, Morgan Reilly

Notis: Tjeckien börjar bäst i en annars tempofattig och rätt intetsägande period. Tjeckien gör också 1-0 på ett av de få snabba anfall. I mitten av perioden kvitterar Kanada, nästan från ingenstans, men skottet från Ward är det inget fel på, stenhårt och otagbart för Kovar i Tjeckiens mål. Kanada höjer efter målet tempot något men ser fortfarande lite ointresserade ut. Andra perioden kommer Kanada ut på två skridskor, i första såg dom ut att åka på en, och gör också 2-1 i början av perioden. Båda lagen höjer tempot något och det blir intensivare hockey. När det återstår knappa 5 minuter uppkommer en något konstig utvisningssituation när en 2 minuters utvisning för slashing omvandlas till en 5+game för den tjeckiske spelaren Jan Kovar. Där vände matchen kan man säga, inom loppet av 17 sekunder gör Kanada 3-1 och 4-1 och får fortsätter spela pp. Då byter Tjeckien målvakt. Det känns som om matchen kommit av sig lite men hur det nu är så försöker tjeckerna jobba sig in i matchen igen. Hårt arbete ger också utdelning och 12 minuter in i tredje perioden gör Tjeckien 4-2. Tjeckerna fortsätter pressa och Kanada drar på sig en utvisning, en utvisning som Tjeckien utnyttjar och gör 4-3. Intensiteten ökar och det är en händelserik avslutning på matchen med utvisningar, tryck växelvis från båda håll och plockad målvakt, men Kanada reder till slut ut stormen och vinner matchen.

//Ing-Marie Sundberg, Pucksnack.com

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.