Ishockey-VM: Sverige straffade Tjeckien

0

Kvällens matcher bestod bl.a. i möten mellan Sverige och Tjeckien samt Finland mot Ryssland.

Sverige – Tjeckien 4-3 ef. str (1-2, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0)

Skott: 25 – 33
Utvisningar: 12 – 10

Målskyttar
Sverige: Möller(2), Lindström(2)
Tjeckien: Hertl, Hudler, Zatovic

Notis: En usel start på matchen lämnar Nilsson helt ensam mot Tjeckiens Hertl, som gör matchens första mål på bara åtta(!) sekunder. Länge undrade man vart det skulle ta vägen.

Och Sverige var inte med alls under de två första perioderna. Försvarsinsatsen var si så där, målvaktsspelet var instabilt och man hade stora svårigheter att komma till skott. Det var framför allt powerplayet som blev medicinen idag när Skellefteåkedjan var inblandade i alla de mål som Tre Kronor gjorde under ordinarie tid.

Man hamnar relativt snabbt i underläge – sett till spelet. In i den tredje hade man dock fått smak för målet genom Oscar Möller, skriven tvåmålsskytt men där Backlund ska krediteras för ett av dem.

Vinsten kommer idag genom engagemanget och att behålla energin inom laget – man kommer in under skinnet på tjeckerna som tappade fokuset i slutändan. Joakim Lindström matchvinnande målskytt i straffläggningen.

// Stefan Löfstrand

—-

Finland – Ryssland 2-4 (1-2, 1-2, 0-0)

Målskyttar
Finland: Hietanen, Karalahti
Ryssland: Tikhonov, Ovechkin, Kulyomin, Kalinin

Skott: 29-27
Utvisningar: 20-16

Notis: Ryssarna får en smakstart på matchen då man leder med 2-0 efter dryga 4 minuter. Det känns som man kontrollerar perioden trots att Finland reducerar till 2-1 i pp. I början av andra får Finland Pekka Jormakka skadad då han åker på en hård tackling av Vadim Shipachyov. Det blir ett långt speluppehåll och Jormakka åker ut på bår. Händelsen renderar inte i utvisning.

Det känns som om Finland tappar fokus lite och Ryssland kan dra ifrån till 4-1. I slutet av perioden reducerar Finland ännu en gång återigen i PP. Finland tar ut målvakten med dryga 2 minuter kvar. Finland har några bra chanser men lyckas inte göra mål.

När man sedan drar på sig en utvisning så är matchen förlorad. Den tredje perioden blir mållös. Angående den brutala tacklingen så är ”Läget för Jormakka under hygglig kontroll” meddelar den finska ledningen.

// Ing-Marie Sundberg

Övriga resultat:

Grupp A
Norge – Danmark 4-3

Grupp B
Vitryssland – Kazakstan 4-1

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.