Ishockey-VM: Söndagens förmiddagsmatcher summeras!

0

Söndagsmorgonen bjöd på bataljer mellan Frankrike och Italien samt Tyskland mot Lettland.

Frankrike – Italien 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
Skott: 29 – 17
Utvisningar: 8 – 14

Målskyttar
Italien: Scandella, Gander
Frankrike: Meunier

Notis: En – på förhand – tippad Frankrike-seger med tanke på deras spetskompentens och lite bättre individualister. Bl.a. spelar Sverige-bekante Bellemare, Fleury och Treille i det franska laget. I Italien fanns målvakten Bellissimo i deras målbur.

Tillsynes var det en mycket trist match med små, små moment som lyste upp tillställningen. En mållös första period banade väg för den andra som blev mer målrik. Frankrike utnyttjar ett av sina frilägen och 1-0 står på tavla relativt tidigt.

Italien är dock en nation som inte ska underskattas. Deras målvaktsspel från Bellissimo var storartat och man satsade på snabba kontringar som sällan betalade av sig. Men efter att man först kvitterat till 1-1 i den andra perioden blev man lite bättre och lite mer fokuserade på uppgiften.

Även om fransmännen styrde hela den tredje perioden var det slumpen som avgjorde med ett instick mot mål och retur, som slås in bakom målvakten Christobal Huet. Italien vinner och en liten skräll är det minsann!

// Stefan Löfstrand

Tyskland-Lettland 3-2 (1-1,1-1,1-0)
Målskyttar
Tyskland: Marcel Noebels, Frank Mauer, Thomas Oppenheimer
Lettland: Georgijs Pujacs, Mikelis Redlihs
Skott: 33-20
Utvmin: 4-6

Notis: En jämn match där lagen följs åt målmässigt. Lettland kommer i fartfyllda anfall men inte strukturerat. Tyskland spelar en tyngre hockey med ett bra försvarsspel.

Tyskland tar ledningen på en målvaktsretur. Lettland kvitterar sedan på en mycket tilltrasslad situation där pucken ser ut att vara blockerad men en lettisk spelare trycker till på pucken och den hamnar i mål.

Tyskland återtar ledningen efter 30 sek i andra perioden, målet görs i PP. Lettland kvitterar dock genom en av sina snabba kontringar när man kommer två mot en. I slutet av andra perioden skapar Tyskland ett bastant tryck mot det lettiska målet men får inte in pucken. I tredje perioden är det ställningskrig med chanser åt båda håll.

Tyskland blir sedan tilldömd en straff och på den gör man 3-2. Lettland tar sedan ut målvakten med mindre än minuten kvar. Lettland skaffar sig några bra slottlägen men lyckas inte göra mål och tyskarna vinner matchen.

// Ing-Marie Sundberg

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.