Videointervju med Damkronornas nya förbundskapten Leif Boork

0

Under Oddset Hockey Games sista dag fick vi en mycket trevlig pratstund med Damkronornas nya förbundskapten

Det händer mycket inom damhockeyn just nu, Djurgården, Färjestad och Frölunda gör satsningar som ska stärka damhockeyn och öka intresset för Riksserien. Flera av lagen gör storsatsningar med fokus på bra tränare samt namnkunniga ledare och spelare inom organisationerna. Att synas i olika sammanhang och på det sättet  öka intresset  för damhockeyn är ett koncept som flera, både spelare och lag anammat. Fortfarande finns det mycket att önska för att damhockeyn ska få högre status och att alla tjejer som vill och har kapacitet att spela i den högsta serien ska kunna göra det. Ekonomin är, som i de flesta  fall det som styr och och där ligger damerna långt efter herrhockeyn. De flesta för att inte säga, alla har jobb eller studier som de kombinerar med sitt hockeyspelande, och de måste ha det för att kunna finansiera sitt idrottsutövande. Där tror jag media har en del i att kunna öka intresset för damhockeyn och på det sättet ge damhockeyn bättre förutsättningar.

I lördags, under Oddset Hockey Games var det presskonferens där Förbundskapten för Damkronorna skulle presenteras. Det blev som många trodde Leif Boork som ska leda de svenska Damkronorna mot OS 2018. Vi fick en pratstund med den nya förbundskaptenen under söndagen.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.