NHL: LA Kings historiska inatt!

0

Utskrattade, uträknade, kungarna faller, inte då! Med moral och stort hjärta blev LA Kings historiska efter att vänt ett 0-3 underläge i matchserien mot SJ Sharks.

”Hoppet sviker aldrig”

Det fanns inte på världskartan att Kings skulle resa sig och slå tillbaka med full kraft, inget lag gör det eller jo vissa gör det. Under NHL:s 103 åriga historia så har det hänt 3 gånger, så visst finns det hopp! Men hur realistiskt är det, kan Kings vända mot ett såpass starkt offensivt lag med den spetskvalitén som dess motståndare besitter?

”En stark offensiv vinner matcher, en stark defensiv vinner mästerskap”

3-6, 2-7 och 0-3!

Stora siffror att förlora med när man som NHL:s bäst defensiva lag i grundserien och tillika en Stanley Cup favorit släpper in hela 16 mål på 3 matcher, då undrade nog många om det var dags för Sharks att bryta förbannelsen och visa den klass man faktiskt besitter i laget och ta sig vidare till nästa runda.

Ingen hade räknat med en comeback, inte ens fansen och kanske inte ens spelarna, men inför match 4 förändras allt.

”Följande 3 matcher gör laget 13 mål, håller nollan i 1 match och släpper totalt in 4 mål” 

Kings vaknar, slår på stora trumman och bestämmer sig att denna serien är bara körd om de själva tillåter det!

Tillbaka där de började säsongen, starkast defensivt, tillbaka till sitt grundspel och vi får se en Jonathan Quick vara just Jonathan Quick, försvarsspelet sitter som det ska och Anze Kopitar imponerar stort, kapten Dustin Brown lika så.

Det finns många aspekter att peka på men att kunna spela det kontrollerande försvarsspelet samtidigt som man har ett sådant djup i laget med offensiva spelare gör att varje match är olik den andra och Kings lyckas nästan alltid att anpassa sig mot det motstånd de möter och inte tvärt om. Laget har bredden, målvaken, hjärnorna, stjärnorna och coacherna i samma tunga logotyp på sin tröja.

”Match 7, alla blickar vänds mot ”Shark Tank” 

Sharks kommer till spel med oro i kroppen, Kings har inget att förlora, det syns och det känns, vibbarna från ”Shark tank” säger det mesta, stämningen är darrig och Kings är stenhårda psykiskt.

Samtidigt som Jonathan Quick inför matchen hade stoppat 55 av de senaste 56 skotten gör att han återigen skulle visa vilken världsmålvakt han är i denna matchen.

Kings hamnar tidigt i underläge i andra perioden men utnyttjar sitt livsfarliga PP och OS backen för Kanada Drew Doughty får göra det ack så viktiga 1-1 målet efter en del strul framför mål så står tillslut Antii Niemi chanslös på hans närskott.

”Växer med sina uppgifter”

Alla vet vad Anze Kopitar är kapabel till, både defensivt men kanske främst offensivt, han är lika iskall vid sitt 2-1 mål 18.39 in i andra perioden som lika stekhet i sitt defensiva arbete, han har vaknat på allvar ju längre serien lider samtidigt som Marian Gaborik gör det som han är inplockad för, nämligen poäng!

3+2 kanske inte är en ögonbrynshöjare för Gaborik men poängen kommer i jämn takt. Men däremot så  är Kopitars 4+6 mer än okej men även där en spelare av hans kaliber ska ligga. Dessa två har under matchserien växt och bara blivit bättre, ingen har nog tvekat på att vilken skicklighet dom besitter men att ta fram det när det som mest behövs är inte alltid så lätt!

”Ungdomlig entusiasm ligger bakom spiken i kistan”

04.40 in i tredje perioden utnyttjar Tanner Pearson ett byte i SJ Sharks, ursnyggt vänder han bort sin back nästan nere vid vänstra delen av den förlängda mållinjen och slår ett utmärkt backhandpass till Tyler Toffoli (född 92) som trär upp den i den sista maskan högst upp i bortre krysset, ridå ner, spiken i kistan, vändningen är mer eller mindre ett faktum.

Sharks reser sig aldrig efter det, Joe Pavelski hänger mest med huvudet under matchen och när Antii Niemi plockas ut ser man tårarna nästa sippra ut, besvikelsen är påtaglig men så även Kings storhet i matchen!

Kings hinner med att göra både 4-1 och 5-1. Kapten Brown som vart lysande under de senaste 4 matcherna gör 4-1 målet efter Sharks gamblat och tagit ut målvakten. 5-1 görs av Tanner Pearson, killen född 92 är tillsynes högst delaktig till att Sharks aldrig reste sig igen, väl värd sitt mål och 1+1 i matchen!

”Tycker synd om Sharks”

Jag kan inte annat än att tycka mer eller mindre synd om Sharks, spelare som Patrick Marleau, Joe Pavelski, Joe Thornton och Brent Burns förtjänar helt klart ett bättre öde än att stå och stampa med ett Sharks som aldrig lyckas, men åter igen, en bra offensiv…..

”Kings gör det omöjliga, nu väntar ett derby”

Kings har gjort det, dom är vidare, dom har vänt ett 0-3 underläge, Philadelphia gjorde det 2010 mot Boston men innan dess har det inte hänt sedan 1975 och före dess säsongen 44/45. Även Mike Richards skrev in sig i historieböckerna genom att som enda spelare vara med och göra detta två gånger, Philadelphia 2010 och nu med Kings.

Mike Richards som för övrigt bör höja sig för att Kings ska kunna nå längre, 1 assist på 7 matcher med den rollen han har är klar underkänt!

Det blir alltså ett derby i andra rundan mellan LA Kings och Anaheim Ducks, där jag tror att Kings kommer att briljera och ta sig vidare med 4-1 i matcher efter denna lagboost som det ändå blev. Vi ska även komma ihåg att Anaheim gjorde flest mål under grundserien men gick en ganska tuff omgång mot Dallas även om dom inte i slutändan var nära på att vackla.

Kings måste dock upp en nivå till, det finns där, alla ingredienser finns, det gäller bara att plocka fram dessa i rätt tid, som nu, i match 4-5-6-7.

Håll ett öga på laget i fortsättningen, kronan halkade sakta av huvudet och lade sig på sned, men i slutändan så vann Kungarna sin strid och sitter åter igen på sin tron, tronen dom inte kliver ner från frivilligt!

 

 

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.