Säsongens viktigaste match-till slut!

0

Löven vs Troja/Ljungby
T3 Center, Umeå
16:00, 5 april-14

Löpande text under värmningen/matchen.

Viktoria. Löven-t/l

Förutsättningarna denna match var att det skulle ha räckt med en poäng för Löven för att knipa andraplatsen i KS, efter Vita Hästen. Hade Troja tagit en 3poängare hade det varit de som hade klarat kontraktet i serien de spelade i denna säsong.

Anlände till arenan vid 15-tiden. Redan en hel massa folk på plats redan då. Jag bänkade mig på pressläktaren och sedan kom Löven ut för värmning och publiken jublade och applåderade. Kort därefter äntrade motståndarlaget isen, de fick lite burop, som sig bör ikväll, i T3 Center.
Båda lagen ser enormt laddad ut.

15 minuter till nedsläpp och jag har svårt att sitta still….nervös? Svar: JA! Jag var tvungen att gå runt arenan ett varv för att lugna mig. Inte vanligt att jag är nervös inför match.

Period 1) Löven har övertagen men Troja skapar bra chanser då och då. Löven fick ingen bra utdelning på PP:et de fick i början. Troja äter sig mer och mer in i matchen och får några riktigt bra minuter. Just i detta drar Trojas Bartalis på sig en tvåminutare och det blir även PowerBreak.
Löven skapar farlighet efter farlighet i PP:et och Troja ser lite virriga ut i egen zon. Men de klarar av det numerära underläget. Löven ser väldigt sammansvetsade ut, ikväll gäller det Vinna eller försvinna!
Lövens Kim Karlsson får ont, får en stenhård puck på sig, men han täckte ju bort pucken så allt är bra igen! haha! I slutet av perren drar Troja (såg inte vem) på ett stolpskott. Det börjar bli lite grinigt eftersom minutrarna rullar iväg. Ikväll viker INGEN ner sig. Det är ifs mest Troja som är lite fula. Periodslut. Skott 13-2.

Period 2) Löven kommer ut ännu mer taggade än Troja och spelet hamnar i smålänningarnas zon direkt. Det är lite småslarv här och där från båda lagen. Det syns att denna match är viktig, alla slänger sig och offrar sig för en vinst. Lövenklacken….JAAAAAAA! MÅL! 1-0, 12:00, Stefan Andersson. Jag skulle precis, då målet föll, skriva om Lövenklacken, vilka stärnor de är, de håller igång HELA tiden, och sittplats är inte sämre de. Umeås publik älskar stans vackraste lag! Löven får efter 15:36 en utvisning, men den 1:a minuten är det mest lir i Trojas zon. När pucken väl är i Lövens zon slår Löven ifrån sig den och Troja måste gång på gång börja om. Lövens keeper bjuder även på en riktigt snygg plockning på ett bra placerat skott. Löven reder ut BoxPlayet på ett bra sätt. 18:52 åker Löven på ett BP och får alltså börja period 3 med spel 4-5.

Period 3) I periodpaus skrev Klavins till mig och frågade hur matchen ser ut. Han har varit utlånad till Troja en stor del av denna säsong, men han är hemma i Lettand nu för landslagsläger. Sa att jag tror att Troja saknar honom idag. haha! Oj, nu har jag glömt att skriva, Löven har utökat till 2-0. 2:53, Wargen ylade, eller i detta fall, nätade. Om taket lyfte vid 1-0 så rasade väggarna vid 2-0. Publiksiffran: 5 057! 8:18, Lövens Lundström drar på sig en ROUGH-2minutare för att sedan Trojas Pavlin åker ut efter 9:08. 4-4 spel där det går fram och tillbaka. Troja reder ut sitt boxplay de får när Löven blir fulltaliga. Hjalmarsson åker snabbt in i Trojas zon, på höger sida, och slår en snygg passning över till 22:an Johansson, som kommer släpandes på andra sidan och drar på ett direktskott-MÅL och 3-0, efter 11:34. Efter det reder Troja återigen ut ett BP. Skrev inget i slutminutrarna för då ropade Green Devils ”Ställ er upp!”

LÖVEN KLARADE DET! Vilka jäkla krigare de var ikväll, när det var VINNA eller FÖRSVINNA!

Nu är matchen slut och det är en sån LÄTTNAD asså. Spelare och supportrar är nere på isen nu och firar. Den 5april förra året tog Löven steget upp från div.1, då var det glädje, idag klarade de kontraktet till HA och det är mest lättnad.

PUCK OUT!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.