J20SM: Mitt tips inför semifinalerna

0

Så har vi äntligen tagit oss fram till finalhelgen, JSM i Södertälje för J18 och J20. Förra säsongen var det Brynäs (J18) samt HV71 (J20) som gick vinnande ur kampen efter ett par högintressanta matcher i Behrn Arena, Örebro. Nu är det dags för nya hjältar att kliva fram, vem är redo att offra mest för att kunna avsluta säsongen som svenska mästare?

 

Ska det bli ett stenhårt Färjestad som efter återstarten av sin juniorverksamhet jobbat sig upp i toppen direkt, eller ska det bli ett revanschsuget MODO som efter fjolårets finalförlust byggt ihop rutin nog för att kunna vinna striden istället? Ska det bli Brynäs som plockat upp stommen från sitt J18 som så sent som förra året åkte hem till Gävle med guldmedalj runt halsen eller ska det bli de regerande svenska mästarna, laget som ligger mig närmast om hjärtat, HV71.

Jag tror ingen i hela hockeysverige sitter säkert med sina resultat, detta kan sluta hur som helst, eftersom matchserierna avgörs i en utslagsmatch gäller det verkligen att vara med från start, att man har fått sig en rejäl natts sömn och att man scoutat motståndet ordentligt för man vet aldrig hurdan form laget på andra sidan ställer upp med.

 

Personligen tror jag semifinalerna kommer sluta följande:

HV71 vs MODO Hockey  4-2

Färjestad BK vs Brynäs IF 2-0

 

Jag följer HV71 från främsta parkett och vet vilken otroligt hög kapacitet man sitter inne på, ändock tycker jag mig inte ha fått se denna än. När MODO står för motståndet i semifinalen kommer man vässa upp formen ordentligt. Ett MODO som dessutom lär spela sina spelare dubbelt upp eftersom man som enda lag har lyckats få med sig både J18 och J20, hur påverkar detta en Adrian Kempe eller William Nylander? Orkar de prestera på den höga nivån vi är vana vid att se dem med eventuellt fyra matcher på tre dagar? Eller kommer ett utvilat HV dra fördel av detta? Jag var inne på det igår i mina tre nyckelspelare för varje lag, Oscar Malm har en vana vid att kunna spika igen totalt för att sedan kunna släppa in ett par till synes relativt ”lätta” puckar. Ska HV kunna hålla tillbaka MODO gäller det först och främst att hålla tätt bakåt. Där kommer min andra nyckelspelare in, nämligen Axel Eidstedt som är årets polis likt Oscar Engsund ifjol. Axel måste spela på hårt, men på en lagom nivå. Det är han som ska visa att det inte är okej att braka in på Malm hur som helst. Bland forwards är det bara välja och vraka, jag valde ut Filip Sandberg som var kapten när laget tog guld senast, Filip vet vad som krävs och har en riktigt hög högstanivå när det hettar till i slutspelsstrider. Det är lagmaskinen HV71 som kommer gå vinnande ur det här.

 

I den andra semifinalen hittar vi Thomas Fröberg, tränare i Färjestad som enligt mig är en av de härligaste tränarprofilerna vi har i J20SuperElit. Färjestad åkte på pumpen mot HV71 i semifinalen förra säsongen men man krigade riktigt tappert, nu har man stärkt upp som lag och har en riktigt stark grupp med en målvakt som har en grym högstanivå, man har en defensiv med vad man kan tycka ibland lite trögfotade backar men man gör jobbet och håller rent bakåt tillsammans med en stark offensiv.

Jag tror på en final lagen emellan, om det är bra eller dåligt att jag tror det återstår att se, men på förhand känns dessa som de två starkaste lagen.

33 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Twitter. Jag kommer att leverera intressanta intervjuer och tankar både i textform och genom video. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.