Inför JSM – Lever HV71 upp till förväntningarna?

0

Måndag den 1 april 2013, HV71 har en stabil ledning med 4-2 och segern är inom räckhåll. Matchuret stannar på 18:52, David Gunnarsson reducerar till 4-3 och nervositeten ökar med 100 %, jag är fortfarande skyldig Örebro en ny stol tack vare denna. Jag har aldrig någonsin varit så nära brytningsgränsen. Sekunderna tickar iväg och slutsignalen ljuder, DET ÄR KLART! Guldet är i Jönköping! Jag utbryter i ett segervrål värt att höras om och om igen, efter en lång säsong med slit står laget äntligen där med sin guldmedalj runt halsen, samtidigt går en känsla av tomhet genom kroppen. Flertalet av dessa killar kommer aldrig mer spela för HV71, dessa krigare bryts nu ifrån gruppen för att börja om i olika divisioner. Det är såhär det funkar i SuperElit, ena dagen är man en grymt stark grupp, den andra går man skilda vägar.

 

Detta är historia, nu är det dags att skapa ny historia. Imorgon (onsdag 19/3) kickar slutspelet 2014 igång för HV71 J20, nu ställs man mot Västerås i åttondelsfinalen. Christian Wahlgren, Pucksnack.com pratade tidigare med Roger Forsberg som påpekar att man valde Västerås av flertalet olika anledningar, bland annat har man en relativt kort resa samt att det blir säsongens första möten lagen emellan, en härlig utmaning att vänta med andra ord. Serien avgörs som vanligt i bäst av tre och match nummer ett spelas uppe i Västerås, nedsläpp 19:00 i Mimerhallen. Därefter vänder man hem till Jönköping igen där en match på lördag väntar, nedsläpp 15:00. Skulle det vara så att serien tvingas till tre matcher spelas den avgörande i Kinnarps Arena på söndag 13:00.

 

Jag ger ett varningens finger för Albin Ljunggren som vann den interna poängligan med 42 poäng på 41 matcher samt den målglada Mathias Bromé som på sina 24 matcher prickade in 17 mål och 39 poäng, Bromé har även dykt upp i flertalet matcher i allsvenskan där han producerat nio poäng (3+6).

Hos de förhandstippade vinnarna HV71 återfinns bland annat en stekhet Jimmie Jansson, backen som har haft en fenomenal säsong i poängproduktionen, eller vad sägs om 17 mål och totalt 38 poäng? Under Anders Olssons tid har flertalet unga killar fått chansen i SHL, senast i raden är det defensiva kuggen Axel Eidstedt som nu har fått rollen att spela bort Skellefteås Jimmie Ericsson. Självklart blir J20 drabbade när spelare avancerar upp till seniorlaget men bredden HV71 besitter är mäkta imponerande.

 

Nu drar säsongen igång på allvar, det är dags att visa färg och se till att försvara sitt guld!

 

 

Laginformation:

 

HV71:

Målvakter: Oscar Malm – 90.9%, Adam Schoultz – 91.5%

Backen: Jimmie Jansson – 38 poäng (17+21)

Forwarden: Christoffer Törngren – 48 poäng (18+30)

Busen: Axel Eidstedt – 139 minuter

 

Västerås:

Målvakter: Alfons Fallqvist – 87.3%, Christoffer Sjöö – 86.1%

Backen: Andreas Sojé – 26 poäng (8+18)

Forwarden: Albin Ljunggren – 42 poäng (10+32)

Busen: Albin Ljunggren – 66 minuter

 

 

Åttondelsfinal:

 

Match 1: 2014-03-19 – Västerås IK – HV71, Mimerhallen (Västerås) 19:00

 

Match 2: 2014-03-22 – HV71 – Västerås IK, Kinnarps Arena (Jönköping) 15:00

 

Ev Match 3: 2014-03-23 – HV71 – Västerås IK, Kinnarps Arena (Jönköping) 13:00

33 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Twitter. Jag kommer att leverera intressanta intervjuer och tankar både i textform och genom video. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.