”Man måste ju ge utv.båset ett besök också!”

0

Sista matchen på hemmais säsongen 13/14

I fredags lirade Uppsalas stolthet, Almtuna IS, sin sista match på hemmais denna säsong, då det är klart att de hamnar i ”ingenmansland”.  Laget har under veckan som gått tappat hela 9 (!) spelare, som fått gått över till andra klubbar. Jag var rätt otaggad på matchen men det gick inte många minuter innan jag vände och bara älskade det jag såg. IKO, som stod för motståndet hade en PO-plats att spela för. Almtuna hade alltså varit tvungna att ta in en massa juniorspelare in i truppen. Har inte behövt kolla på deras laguppställning en enda gång, under säsongen, men nu, sista matchen, hade jag den framför mig eftersom det var så många nya spelare med. Tror att de hade 2 st födda på 80-talet, och resten av truppen var 90-talister, runt 94.

Almtunas Olofsson satte både 1-0 och 2-0 i period 1 och i början av 3.e perioden satte Ripstrand 3-0. Matchen i sig tycker jag var bra, från Almtunas sida. Vet inte om IKO var lite loja eller om AIS gjorde de lite trötta. Trodde IKO skulle komma ut med bättre fart, eftersom de hade något att spela om. Men Almtunas juniorer bara körde på, var mycket kul att se. Bland den bästa matchen denna säsong på hemmais faktiskt. Målvakten, Östlund, som Almtuna plockat upp, var briljant mellan stolparna, vilken king! Stor, kvick och han var bara överallt i målet. Blev fight mellan 2 st, och de fick 5+Game så 5:an sattes då alltså av, av ngn annan i lagen. IKO skickade över en lirare som sa ”Jaha, jag har inte spelat en enda minut denna match, men nu har jag ju iaf fått sitta här!” Han var mycket trevlig och vi snackade massor under dessa minuter, som blev en bra bit över 5 eftersom utvisningarna kvittades och spelet fortsatte i ca 3 minuter extra, utan avblåsning så de fick vänta på att få åka ut. Måste berömma Almtunas spel denna match!!!

Almtuna höll nollan i deras 3 sista matcher hemma. 1-0 (KHK), 3-0 (T/L), 3-0 (IKO). Fin hemmaavslutning på säsongen. Tråkigt bara att de inte hade kunnat plocka några fler poäng och med det kunnat ta sig till PlayOff, eller varför inte Kvalseriesäkrad plats?! 2 säsonger i rad nu har de hamnat under PO-strecket och ovanför det negativa strecket. Avslutet med truppen blev ju också lite udda, då så många ordinarie gubbar inte finns kvar.

© Viktoria

Viktoria. AIS-IKO. Spelarbås

 

Viktoria. AIS-IKO. Omkl.rum

Skulle prata med en person i AIS spelarbås innan värmningen så jag passade på att ta några sista foton från bänken.

Viktoria. AIS-IKO. Värmning

IKO värmer!

Viktoria. AIS-IKO. Klubba

Ngn i IKO sköt av sin klubba, och ena halvan hamnade i utv.båset. Bra längd på den nu, den passar till mig.

 Viktoria. AIS-IKO. Tårta

Vi fick tårta, jag tog rosen! Som ni ser så var det inte så mkt kvar av tårtan när den hamnade i sekretariatet, men om ingen innan hade velat ha rosen så måste ju ngn ta den!

 

Viktoria. AIS-IKO. Lagbild

En liten bild på säsongens trupp stod i utv.båset då jag kom dit!

7 st från denna bild var med på isen denna kväll. Några har lämnat under säsongen + de som lämnade i veckan. Sen är några skadade.

 Viktoria. AIS-IKO. U-16

I paus 1 fick Almtunas U-16 lite uppmärksamhet. De ska upp till Ö-vik och lira SM-slutspel! Lycka till!

 Viktoria. AIS-IKO. SpelarnaEfter matchen ropade Red Lions ut laget + tränarna. Jag var precis i spelarbåset (för jag skulle lämna lite saker där), då de kom ut igen så jag stannade till på isen och tog några foton.

PUCK OUT! / Viktoria

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.