HV71 J20 – Tankar efter femte raka segern

0

HV71 har inlett Top10 på absolut bästa sätt, resultat av detta kom idag när man slog tabellfyran Djurgården med siffrorna 5-2. Man har alltså gått obesegrade, detta med nya tränaren Roger Forsberg bakom rodret, till sin hjälp står de två assisterande tränarna Christopher Lövgren och Jacob Svensson kvar sen tidigare.

Idag besegrar man som sagt Djurgården, man spelar med samma intensitet i stort sett hela matchen och viker inte ner sig en tum, trots att motståndarna jobbar sig in i matchen och kvitterar två gånger hittar man lösningar för att återta kommandot och trycka in ledningsmålen.

Man har lyckats hitta ett vinnande spel, man har två målvakter i Oscar Malm och Adam Schoultz som på egen hand kan vinna matcher åt laget, man har en defensiv med Lawrence Pilut i spetsen som hittar passningsvägar till sina medspelare även om han skulle spela med förbundna ögon. Till sist har man den giftiga offensiven där Jesper Öhrwall har fått en ordentlig nytändning i sin kedja med Markus Näslund och Max Örnskog.

HV71 har ett lag, en grupp som spelar för varandra, som byte efter byte pressar varandra till max.

Efter fjolårets succé som slutade med guld var det kanske många som trodde att HV skulle få den klassiska ”baksmällan”, tvärtom. Man verkar ha fått ytterligare tändvätska efter sitt guld, man har fått smak av framgång och vill bygga vidare på detta. Man viker inte ner sig om man hamnar i tvåmålsunderläge, man tappar inte självförtroendet om man förlorar två raka matcher. Man hittar ett sätt att vända detta, det är en styrka i sig som är otroligt viktig för att man ska kunna vinna täta matcher.

HV71 är ett lag alla vill slå, man har under de senaste säsongerna vart ett av Sveriges bästa juniorlag och kommer fortsätta vara. När vi summerar säsongen framåt april maj tror jag det ska mycket till om man inte står och firar på isen med en guldmedalj runt halsen.

 

Imorgon (26/1-14) ställs man mot Färjestad hemma i Kinnarps Arena, tar man sjätte raka segern på lika många matcher?

33 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Twitter. Jag kommer att leverera intressanta intervjuer och tankar både i textform och genom video. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.