Junior VM 2014: Video! Ryssland fortsätter att övertyga!

0

Ryssland besegrade övertygande Schweiz i en match jag hade förväntat mig en helt annan matchbild i. Schweiz har sina lägen och sina stunder då man är farliga. Men aldrig tillräckligt farliga och man klarar inte av att överlista Rysslands försvar, och den skicklighet Ryssland besitter i sina individuella delar av laget – den är något att bita i!

Sömnig period med en liten målexplosion i slutet

Första minuterna är det Ryssland som för spelet och Schweiz har inte mycket att komma med egentligen. Det är också just därför Ryssland får spela matchens första PP när #17 Eduard Gimatov blir upphakad i ett friläge. Trots numerärt överläge tycker jag att det är Schweiz som drar mest nytta utav utvisningen och kommer in i matchen lite minuterna efteråt, även om första 10 av matchen är rätt sömniga med några enstaka halvfarliga chanser. Schweiz skapar sina lägen och gör också 1-0 efter 15.02 genom Jason Fuchs. Känslan är att Ryssland skärper till sig en aning och man får också även med sig 1-1 och sedan 2-1 inom loppet av 1.04. Överlag en relativt sömnig period utan överdrivet många solstrålar. Några sköna individuella prestationer av Ryssland och att Schweiz tog ledningen gör den här perioden okey.

Ryssland gör lite som de vill offensivt

Schweiz står upp rätt bra inledningsvis i den andra akten, men blir hårt slagna när kapten Lukas Balmelli drar på sig en 2+10 för Checking To the Head drygt 5 minuter in. Ryssland’s offensiv är giftig, allra minst i PP där man även skulle komma att utöka sin ledning i det följande PP’t. Schweiz tycker jag ändå står upp bra och man är lite kaxiga, men har svårt att överlista Rysslands tighta försvar. När man väl gör det så blir det genast svårare att ta sig förbi Andrei Vasilevski i det ryska målet. Ryssland känns någorlunda avslappnat och det är också det som bäddar för Schweiz’s få farliga lägen i den här perioden. Ryssland steppar upp i offensiven och när Barabanov efter ca 12 minuter gör 4-1 och Zhafyarov bara en halvminut senare gör 5-1 så känns matchen näst intill avgjord. Ryssland är numret större och Schweiz’s defensiv har svårt att stoppa den tunga, ryska björnen när den kommer i full fart.

Ryssland kontrollerar och håller ifrån

Den tredje perioden är ungefär som jag väntade mig. Schweiz orkar inte stå emot Ryssland och med ett försvar som inte klarar den individuella skicklighet som spelarna i Rysslands lag besitter, då blir det svårt att hålla emot. Ryssland spelar lugnt, behagligt, stabilt och ger inte Schweiz mycket utrymme att skapa någonting på. Den tredje perioden lyser av uppgivenhet och Schweiz ser nog mest fram emot mötet mot Norge på måndag där en vinst i princip innebär en slutspelsplats. Ryssland blir en svår nöt att knäcka för en del lag i den här turneringen, ser redan fram emot slutspelet där man kommer bli att räkna med om lagspelet fungerar lika bra som de individuella prestationerna gör.

DSC_0687

Damir Zhafyarov
Foto: Pucksnack.com

Vi träffade Schweiz och HV71 spelaren Kevin Fiala i den mixade zonen efter matchen och han sa följande: – Jag var helt säker på att vi skulle vinna eftersom vi ändå tog ledningen med 1-0 mot Ryssland men efter ledningsmålet blev vi stillastående. När vi påpekade att matchen slutade 7-1 skrattade Kevin till och sa att ”han inte kunde göra sex mål själv”.

Även 5-1 målskytten Damir Zhafyarov kom till tals efter matchen, vi pratade bl.a. om hans mål samt de kommande matcherna mot Finland och Sverige på måndag respektive tisdag:


Junior VM 2014:
Ryssland – Schweiz  7-1
(2-1, 3-0, 1-1,)

Skott: 34-26 (16-6, 10-13, 8-7)
Utv: 6-34
Publik: 7 543. Malmö Arena, Malmö

Första perioden:
0-1 | 15.02 #26 Jason Fuchs (unassisted)
1-1 | 16.27 #12 Ivan Barbashyov (unassisted)
2-1 | 17.31 #22 Andrei Mironov (ass: 9) PP1
Andra perioden:
3-1 | 6.023 #10 Bogdan Yakimov (ass: 5, 30) PP1
4-1 | 11.27 #21 Alexander Barabanov (ass: 4)
5-1 | 12.01 #11 Damir Zhafyarov (ass: 21, 8)

Tredje perioden:
6-1 | 8.17 #18 Vyacheslav Osnovin (ass: 11) PP1
7-1 | 09.52 #25 Mikhail Grigorenko (ass: 19, 16) PP2

33 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Twitter. Jag kommer att leverera intressanta intervjuer och tankar både i textform och genom video. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.