Upprepade återfall

0

I konsekvent mening finns det differenser som motsäger vissa saker. T.ex. vad som är en slashing alternativt en hooking i utvisningstermer. Allt detta har domare runtom i landet koll på.

Men mitt fokus under kvällen låg på en specifik match, mellan Frölunda HC och Linköpings HC.

En match som för mig är ett klart bevis på att nya metoder och nytt snack från domare inte är något annat än tröstens ord p.g.a. motstånd inom det egna ledet.

Man vågar helt enkelt inte att döma efter nya bedömningar och ta bort de fula moment som skulle tas bort i samband med uppstarten av säsongen 2013/2014.

Facit i hand säger följande:

Frölunda – 12 minuter
* Holding The Stick, 2 min
* Abuse of Officials, 10 min

Linköping – 8 minuter
* Hooking, 2 min (x 2)
* Slashing, 2 min
Tripping, 2 min

Alla korrekt dömda.

Men de som man inte tog? Var tog de vägen?

——–

Det är inte i mening för att ta stånd eller i försvar för Linköping på något sätt, men Frölunda spelade inte särskilt disciplinerat under matchens gång.

Inte heller blev det snyggare gjort av domarna att i sista stund behöva ta till deras nya bedömningsnivå.

Detta gjorde att Frölunda fick ett direkt avgörande moment, där Linköping glömde bort försvarsarbetet för en kort stund.

Huvudtesen i detta inlägg är dock att godkända domare kommer och går, och efter vad man såg utav Christer Lärking och Mikael Holm ikväll ökade inte respekten särskilt för någon av herrarna. Till den kategorin ingår fler och fler för varje kväll och/eller omgång.

Mer eller mindre kändes det som att de fick en söndagsmatch de inte ville ha och att den skulle avslutas så snabbt som möjligt.

Fäll en tår i sådana fall!

Skulle en annan missköta sig på samma sätt på sin arbetsplats skulle man först varnas för att sedan sägas upp från sin post.

——–

Med tanke på vad Ulf Rönnmark satt och förklarade hos CMore under gårdagen gjorde deras insats ikväll inte saken bättre …

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.