Bara att upprepa prestationen

0

Färjestad vann komfortabelt – för en gångs skull – i Karlstad under gårdagskvällen.

Inte minst tack vare att man kunde se sig själva åka mer skridskor och bemöta motståndet med den kapacitet som man faktiskt besitter i sin ägo. Allt annat har innan dess varit pinsamma stunder med uruselt spel i både grundläggande och den externa taktiken – i en sammanfattad mening.

Det finns i övrigt många saker man kan peka på när det kommer till felaktigheter hos Färjestad BK. Mycket är rent av slarv …

Men igår fanns detta i minimal klädsel. Det syntes med andra ord väldigt marginellt, om ändå att man kunde se det i ett tydligt mönster när det väl uppkom.

Luleå däremot var inte på humör igår, vilket märktes när man knappt kom fram till målet under den andra periodens minuter.

——–

Många fans ropar nu efter detta uppehåll som kommer – särskilt Färjestad, Örebro, Luleå och Hv71.

Och för alla dessa lag är det en del saker som man måste tumma på.

För FBK:s del är det upprepning som krävs.

Upprepar man sin prestation som man hade mot Luleå kommer man ha långt fler trepoängare med sig från matcherna än vad man tidigare lyckats erövra.

Vad som troligtvis fortfarande oroar ledningen i FBK är att de som gjorde målen i går var inte heller några av de som förväntas göra målen… Varken Connolly, Görtz eller Åslund. Nej, det var istället Forsberg (första i SHL, grattis!), Hyka och Byström.

Hmm… tankeställare krävs. Vi får se hur det kommer urarta sig efter uppehållet helt enkelt!

——–

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.