Blackhawks mästare 2013

0

4-2 i matcher blev det till slut efter en jämn och ytterst intressant matchserie när Chicago Blackhawks till slut kunde lyfta Stanley Cup bucklan mot taket i TD Garden, Boston.

Just det där att vinna ett mästerskap på bortais tycker jag tar lite av udden kring den där magiska känslan där och då. Uforiska fans, ljudnivån etc. Det försvinner i takt med suckandet från hemmalagets förlust. Särskilt efter matcher som den inatt.

17 sekunder

Hockey spelas under 3×20 aktiva minuter. Under den tiden kan allt hända och när man som bortalag i en sjätte Stanley Cup-final vänder ett 1-2 underläge inom 17 sekunder och med endast 59 sekunder kvar av matchen inser man hur snabbt saker och ting kan ändra sig i en hockeymatch. För mig är det känslan för sporten. Ovissheten, spänningen. Farten som utgör såväl spelet som effektiviteten. Allt det är hockey för mig och jag bara älskar det rakt genom.

När matchuret stod på 18.44 under sista perioden kvitterade Chicagos Bryan Bickell Bostons ledning som Milan Lucic gav hemmalaget knappt sju minuter tidigare vilket gav TD Garden samt hela Boston hopp om en utjämning i matchserien och en sista sjunde och avgörande fight i Chicago men som sagt endast 17 sekunder senare håller sig David ”Dave” Bolland framme och kan sänka det hoppet då han i och med det målet tar sin andra Stanley Cup-titel med Chicago Blackhawks.

Grym säsong

Att man nu till slut ser Chicago Blackhawks som Stanley Cup-mästare känns onekligen helt på sin plats efter den säsongen man gjorde. Man körde på från start och hade den ena långa segersviten efter den andra.

Blackhawks seglade snabbt upp som storfavoriter (ihop med Pittsburgh) till att ta hem Stanley Cup 2013. Utan att köra ner mig i massa siffror så har jag för mig att Blackhawks inte tappade mer än runt 5 poäng på de inledande 20 omgångarna under första delen av denna förkortade säsong. Sedan kom lite förluster men man studsade hela tiden tillbaka och gav svar på tal. Man höll klass, var ett lag, en maskin som gjorde det jobbigt för vartenda lag i ligan. Kväll efter kväll. Omgångarna rullade på och man vann sin division samt conference-finalen (mot fjolårets mästare LA Kings) för att sedan, så sent som inatt, vinna med 4-2 i matcher mot Boston i en ”original six-final” och därmed titulera sig Stanley Cup-mästare 2013 och det för femte gången i ordningen.

Stort grattis till alla er som är Blackhawks-fan. In på NHL.com och köp er Stanley Cup-keps nu!

Frilans skribent/fotograf. Driver juniorhockey.se samt fototjänsten Hockeyfoton.se. Tveka inte att kontakta mig via, mail | twitter | 070-282 01 04.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.