Laget före jaget, flyt och hjärnsläpp

1

Alltså måste först säga, LHC vilken jävla moral ni har! Ingen trodde att ni igen kunde kvittera upp er först ett tvåmålsunderläge sedan verkligen få in 4-4. Tillsammans är vi starka är ett slagord som har gått in i laget.

Moralen och tron på att man fortfarande kan fixa det finns där, men utan Jason Krogs hjärnsläpps passning i Powerplay hade kanske inte vändningen blivit komplett. Att just Johannes Salmonsson fick pucken på rätt plats och skrinnar iväg och sätter 2-3 ger laget så mycket energi och tänder publiken. Just att det blir i boxplay ger det ännu mer energi, det ska ju vara mål i baken och inte framåt, oftast i alla fall.

Spelmässigt var det tabbar hit och dit, inget av lagen glänste, det var mer kämparhockey och grisigt. Många skitmål, men alla älskar när det blir mål så just supportrarna skiter i hur det blir mål bara det blir mål.

Christian Engstrand utbytt efter att han fick pucken i masken som gick igenom på något vänster, hallen höll andan och Hv hade ett momentum i LHC:s chock. Jämtin trycker dit den av en snygg pass av Fälth, det sved nog mest den kvällen, att just han av alla får göra mål i Cloetta Center.

Utan Carl Söderberg har verkligen alla axlat en större roll och gasar ökar och kämpar så mycket dem kan. Mange Johansson sätter 3-3 i powerplay men mycket tack vare Sebastian Karlsson som skymde Wesslau. Ett direktskott ifrån Mange som man sällan ser ifrån honom, men oj vilket direktskott. Mer sånt!

Domarnivån var riktigt hög och mycket skit tilläts, samt ibland var det skitsaker som inte tilläts, Christopher Fish ska fullfölja en tackling när Hv spelaren bromsar så hårt att han tappar balansen helt själv och åker ner i sargen. Konstig utvisning, eller? David Petrasek uttrycker sin frustration på domarnas nivå är alldeles för hög och okonsekvent. Fokus på fel saker kan man tycka, LHC har inte fått med sig domslut hela tiden men dem maler på ändå. Ta efter det Pettan och fokusera på rätt saker.

Stämningen var underbar i Cloetta Center, ett sånt jävla drag det blir i chokladasken. Det ger nog den där extra energin till laget som dem behöver.

4-4 målet är ändå ett flytmål kan man tycka, pucken studsar LHC:s väg, men jag kommer ihåg hur jävla mycket flyt Hv hade när dem vann mot LHC i finalen 2008. LHC fick mål bortdömda och hade verkligen inte studspuckarna på sin sida, nu har LHC studspuckarna på sin sida. Tidvattnet har vänt Hv.

En sak till, Linus Hultström, defensivt svajar han ofta med markeringar och var inne på tre mål bakåt. Men hans passning från defensiv blå upp i banan var en suverän Magnus Johansson passning som sedan Figren förvaltade till 1-1 på tavlan. Linus behöver bättra på sig defensivt, men offensivt är han riktigt duktig för att vara så ung på elitnivå.

Först till 4 matcher, inget är kört för Hv än. Men mycket talar för att LHC ska kunna avgöra detta, man måste fortsätta vara ödmjuk och fortsätta kämpa. Det verkar som att dem har förstått det denna gången.

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.