Frågetecknet Frölunda

0

Nu har serien summerats och Frölunda hamnade detta år på en sjätteplats. Det får ändå ses som helt okej med tanke på vilket lag man förfogar över.

Det är svårt att undgå alla frågetecken som Frölunda måste reda ut. Till att börja med kan man ifrågasätta ambitionerna och börjar därför med nästa års lagbygge som är fullt igång. Det har inte hänt så mycket på varken målvakts- eller backsidan än så där finns inte mycket att kommentera, men det är förvånansvärt hur man tänkt på forwardsidan. Alla vi som sett Frölunda spela de senaste åren vet att laget har alldeles för mycket ”rollspelare” och för lite ”spetsspelare” framåt. När man nu väljer att förlänga med rollspelare som Lasu & A. Axelsson när man, bevisligen, har överskott redan nu av denna spelartyp är min undran: Var är ambitionerna? Blir ännu mer förvirrad när klubbdirektör Anderz Larqvist i december sa: ”Vi kommer fortsatt att sträva efter av vara en av toppklubbarna inom svensk hockey”. Men det är klart, Lasu och A. Axelsson är ju från Göteborgsområdet och var säkert billiga, så det är man säkert jättenöjda med.

Vidare måste man ta upp publiktappet. Frölunda är det lag i Elitserien som tappat mest åskådare, 18% (ca 1900 personer/match). Det var en artikel tidigare under säsongen där någon högt uppsatt i Frölunda inte förstod vad minskningen berodde på. När man läser ett sånt uttalande blir man både arg och frustrerad. När man som klubb uttalar sig att försöka ”sträva efter att vara en av toppklubbarna inom svensk hockey” och laget spelar som dom gör samt att biljettpriserna höjs varje år trots att spelet knappast blir bättre är det för mig ganska självklart att publiken sviker. Att man däremot inte förstår varför inte lika mycket folk kommer på matcherna är ett tecken på att något inte står rätt till.

Det leder mig vidare in på biljettpriserna. När folk högt uppsatta inom klubben inte förstår att det är priserna och spelkvaliteten som går ihop för att fylla en hockeyarena är det svårt att vidta några åtgärder och det är synd för oss fans. I detta läget borde man sänka priserna och verkligen göra allt för att fylla Scandinavium och på så sätt få tillbaka den stora fördelen av hemmaplan. Nu har inte detta hänt och nu väntar ett slutspel. Om du vill gå på en kvartsfinal och är intresserad av att se någonting (vilket du inte gör på rad 0-1) så kostar en biljett, som minst, 240 kronor. Är det rimligt med tanke på hur det ser ut på isen? Det kommer knappast att fylla Scandinavium, men det intresset finns uppenbarligen inte i klubben längre.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.