Pittsburgh och Ottawa inleder Eastern Conference med segrar

0

De matcherna jag inte skrivit om i Eastern, som ju också spelas inatt är dom mellan Islanders och Devils, Florida – Carolina, Tampa Bay – Washington och Montreal – Toronto.

Om vi börjar med Islanders – Devils kan man ju konstatera att tappet av Parenteau lär kännas. Spännande Elitseriebekante (HV71) Joensuu är tillbaka i laget och ska bli kul att se. 30-årige Brad Boyes har värvats och tjänar, förhållandevis, rätt lite och kan bli riktigt viktig för Islanders i vinter. Borde vara lika dåliga som förra året, möjligen något bättre. Devils spelade final förra året och har tappat Parise utan att ersätta, Devils floppar i år.

Florida – Carolina är, i alla fall för mig, inget intressant möte. Folket i Florida känns inte direkt jätteintresserade av hockey och därför känner jag inte intensiteten och trycket på deras hemmamatcher. Kovalev, som när han lämnade NHL sågade ligan och hyllade KHL som den bättre, är tillbaka i NHL. Känns lite skumt, va? Var nära mot Devils förra året, kan överraska i år. Carolina är definitivt vassare i år med Jordan Staal och Semin som nyförvärv.

Tampa – Washington är ett intressant möte. ”Limpan” Lindbäck kan mycket väl vara detta lagets givna förstemålvakt om en månad. Victor Hedman och Öhlund (f.n skadad) är dom andra svenskarna i laget. Har inte tappat något av värde och ser hyfsat starka ut. Washington har tappat överskattade Semin och har fått in Ribeiro. Känns som förra året med andra ord.

Montreal – Toronto: Montreal är alltid roliga att kolla på, skönt tryck på matcherna. Tidigare Frölundaspelaren Lars Eller kommer få sitt definitiva genombrott i år. Superfloppen Gomez har, för Canadiens del, äntligen lämnat laget. Toronto har omtalade Cody Franson i sin backuppställning, spännande Leo Kolarov är invärvad från KHL. Detta, plus att van Riemsdyk har anlänt, gör Toronto till ett spännande lag att följa.

Game Time! Boston – New York Rangers ska följas och rapporteras om! Stay tuned.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.