Äntligen snart NHL

0

På lördag är det äntligen dags. Det är NHL-premiär. Det börjar inte dåligt direkt då vi får se en riktigt höjdarpremiär på en, för oss här i Sverige, bra tid.

Klockan 21.00 svensk tid släpps pucken mellan två lag som möttes i slutspelet i fjol, Philadelphia Flyers och Pittsburgh Penguins. Nu är det en ny säsong med nya förutsättningar och Pens (Penguins) har förstärkt sitt lag med bland annat evigt underskattade målvakten Tomas Vokoun och är garanterat ruggigt revanschsugna. Flyers å andra sidan har tappat många viktiga spelare och känns inte alls lika bra i år, dessutom dras den tidigare lagkaptenen Chris Pronger med skador sedan en tid och är inte aktuell för spel på ett tag.

Klockan 01.00 svensk tid är det även match mellan Boston Bruins och New York Rangers. Boston har tappat mer tunga spelare än man fått in men har samtidigt några äss i rockärmen såsom glödhete Tyler Seguin och Tim Thomas (om han nu bestämmer sig för att köra i år). Rangers har fått in Rick Nash och jag skulle bli mycket förvånad om laget inte ligger i toppen av Powerplay-ligan när säsongen är över.

Dessa två matcher kommer att följas och analyseras. Tills dess:  Stay tuned!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.