Serieledarna Leksand gästar Behrn Arena i Örebro

0

I kväll är det dags för serieledarna Leksands IF att ta sig an ett Örebro som har fått tillbaka Conny Strömberg. 

 

”Det känns jättebra och det ska bli riktigt kul att få vara tillbaka på isen igen”

-Pelle Prestberg, Forward Leksands IF till Leksands hemsida

 

Leksand kommer med ett helt intakt lag. Pelle Prestberg är tillbaka i startuppställningen och alltså med mot Örebro. Filip Forsberg och Jakob De La Rose likaså. Leksand leder den allsvenska serielunken med 76 inspelade poäng på 37 matcher. Och ska man kunna behålla ledningen så gäller det att man spelar bra mot ett defensivt Örebro. Senast lagen möttes i Bern Arena slutade det med seger för dalmasarna med 0-2. Hur det går ikväll återstår att se. Men en sak är säker, Örebro kommer att försöka dra ner tempot och söka locka in leksand i deras tempo. Leksands tränare Pär Hällenberg säger till Leksands hemsida att: ”vi ska försöka få matchen att gå i ett högt tempo.”

Mer information finns att tillgå på Leksands IF hemsida

 

Örebro får tillbaka Conny Strömberg. Dock är det inte klart att han spelar i kvällens möte. Om Conny hinner bli spelklar, går han in med sina forna vapendragare Wiklander/Löwdahl. Örebro gjorde en mycket bra bortamatch senast mot Djurgården på Hovet då man föll med uddamålet (4-3). Örebro har spelat bra, men saknat det där lilla extra i avsluten. Frågan är om man kan ge serieledarna en match hemma. Jag tror det. Hemmalaget ligger på åttonde plats i allsvenskan och kämpar med näbbar och klor för att ta sig till kvalserien.

Men räcker det till ikväll? Återstår att se. Matchen sänds på TV 10 med sändningsstart 18.45. Matchen startar 19.00.

33 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Twitter. Jag kommer att leverera intressanta intervjuer och tankar både i textform och genom video. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.