JVM – Fokus på Christian Djoos

0

Han har fått tagit ett stort ansvar i Brynäs försvar under hösten och fick även ett A-lagskontrakt efter någon månads spel, så att han blev uttagen till JVM var för mig ingen överraskning men oerhört kul för Christian och för hans utveckling. I detta inlägg tänker jag sammanfatta hans insatser i gruppspelsmatcherna i JVM borta i Ryssland.

Tjeckien – Sverige

Djoos spelade stabilt bakåt idag tillsammans med de övriga backarna i dagens match. De sattes inte på alltför stora och svåra prov men det lilla de fick avvärja gjorde Djoos och hans kollegor bra. Djoos fick även visa prov på sin passningsskicklighet då främst i den andra perioden när han fick lägga liktigt snygga öppnande passningar till kamraterna i tredje femman där han ingick. Djoos fick även endel avslut och nedläggningar mot mål och jag tycker att han överlag får godkänt.

Jag är övertygad om att Christian Djoos kommer växa mer och mer i varje match under detta gruppspel. Idag blev han poänglös men jag hoppas att han kommer få med sig poäng efter detta JVM.

Sverige – Schweiz

I denna match spelade Djoos stabilt och spelade med ett större självförtroende i det defensiva spelet och hittar sina spelare med öppnande passningar ett flertal gånger under matchen. Han spelar även mer och mer säkert uppe vid blålinjen i anfallszonen. Han kommer att fortsätta att växa och bli säkrare och våga mer under turneringensgång, det finns de inga tvivel om.

Lettland – Sverige

I denna match tar Djoos utterligare ett steg framåt och tar för sig mer och spelar ännu stabilare i försvarszonen samt att han är mer delaktig i anfallsspelet. Han har lyft sig ett flertal snäpp sedan den första matchen i turneringen. Djoos assiterar även Arvidsson till Sveriges 3-1 mål då Arvidsson står framför mål och styr in ett skott från Djoos vid blålinjen.

Jag hoppas och tror att Djoos kommer att ta ytterligare steg och vara ännu mer delaktig och ett mål från hans klubba skulle stärka honom ännu mer i anfallsspelet. I försvarszonen är han redan på rätt sida motståndarna och vinner tillbaka puckar gång på gång.

Sverige – Finland

Djoos spelade riktigt bra denna match och var den som assisterade till Wennbergs 1-0 mål då Djoos sköt pucken från blå och Wennberg styr in den då han effektivt täckte målvakten och styrde in ledningsmålet. Han assisterade även till Filip Forsbergs 5-3 mål i den andra perioden. Djoos har verkligen växt och tagit enorma steg i utvecklingen under dessa fyra gruppspelsmatcher och jag hoppas att han kommer ta ytterligare steg under slutspelet då han är en riktigt bra back som har en hög potential att bli hur bra som helst!

Djoos sammanlagda poängskörd detta gruppspel är 3 assist och som sagt så tror jag att han kommer ligga bakom mer i slutspelet då jag återkommer.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.