En bra juniordag

0

Det blev segrar för Skellefteå, AIK, Brynäs, Växjö och MODO i dag. Men mest imponerad var jag trots detta av våra svenska juniorer som låg bakom mycket spelmässigt.

Niklas Olausson, Luleå Hockey, fanns inte med i dagens uppställning. Och så klart satt jag och funderade hur Luleå skulle klara sig utan sitt spelgeni. Något man själv tycktes fundera på också, för inledningsvis fanns inte en tillstymmelse till försvarsspel i någon av zonerna.. hos något av lagen.

Detta tog så klart Viktor Arvidsson, 19, tillvara på. Detta underbarn som kan göra vad som helst med en puck – och kan göra mål på vilka sätt som helst. Och alla sätt är ju bra sätt. Tillsammans med kapten Ericsson låg han bakom Skellefteås 1-0-mål som Petter Emanuelsson petade in. Sedan svarade han själv för 2-0 då han stressade Johan Fransson, slog ner ’Frallans’ flippass i isen för att sedan lura upp Johan Gustafsson på läktaren. Ett hockeymål blir sällan vackrare än så. Sedan var han också med i förarbetet till Bellemares 3-0-mål som också dödade matchen. Mer eller mindre, var min känsla åtminstone.

Det går inte att hylla Arvidsson tillräckligt. Han gör för sjutton sin första ’riktiga’ säsong i Elitserien, och på vilket sätt. Jag har inte sett en match då grabben har lirat medelmåttigt. Utan han har alltid presterat, alltid kört och skrinnat ifrån motståndarna. Kan inte vänta på dagen då han presenterar sig i Juniorkronorna. Ryssarna ska drömma mardrömmar om vår norrlänning från lilla Kusmark vars folkmängd, enligt säkra källan Wikipedia, år 2010 var hela 441 invånare.

LHC:s Pettersson stod för två assist
Jeremy Boyce-Rotevall, 19, noterades annars för en tekningsstatistik på 52,63% i dag mot AIK. Elias Lindholm, 18, fortsätter att imponera och i dag låg han bakom Brynäs avgörande 5-4-mål i förlängningen. Skottet från Lindholm gick ut till Thuresson som skickade in returen. Dessutom stod han för en assist under matchen och noterades för +2 i plus/minus-kolumnen. Linköping åkte på stryk men Jesper Pettersson, 18, som i veckan togs ut till JVM, hade två assist på sitt konto när slutsignalen gick. Även han +2.

En bra dag för våra juniorer, helt enkelt.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.