Heta Malmö bortaslog serieledarna Leksand

0

Det var uppdukat för en riktig ishockeyfest i Tegera Arena, dit 5 687 tappra ”leksingar” hade sökt sig för att se sitt Leksands IF ta emot Malmö Redhawks.

De 5 687 personer som hade letat sig till Tegera Arena i kvällens möte mellan serieledarna Leksands IF och Malmö Redhawks, blev bjudna på en lektion i defensiv och offensiv effektivitet. De flesta trodde nog att det åter igen skulle bli ”tennissiffror” (senaste mötet i Malmö slutade med en förkrossande 6 – 0 seger till Leksand). Men ack så fel de fick.

Bra fart från start.

Det var Leksand som inledde piggast och 1:a linan med Johan Ryno i spetsen satte direkt tryck i Malmös zon. Men några direkt farliga avslut kom man inte till. Malmö var effektiva i egen zon och styrde enkelt ut Leksand i hörnen. Malmö fick chansen att spela en man mer 3.09 in i perioden då LIF:s Alen Bibic blev utvisad för felaktigt handstopp. Leksand såg stabila ut i sitt boxplay och lyckades enkelt avstyra Malmös powerplay. I mitten av perioden hade Leksand ett flertal farliga lägen, men man kunde se att den sista skärpan inte riktigt fanns där. Under andra halvan av period 1 kom istället Malmö att ta över mer och mer, vilket resulterade i att Malmö tog ledningen 17.19 in i perioden genom mål av Sebastian Meijer i spel 4 mot 4. Malmö  drog sedan på sig ytterligare en utvisning och Leksand fick chansen att spela powerplay. När Timander sedan kom från utvisningsbåset var Leksand 5 mot 3, men lyckades inte få in pucken bakom en för kvällen stabil Pontus Sjögren i Malmökassen. Michael Raffl hade en utmärkt möjlighet att kvittera, men missade öppet mål. Malmö gick till periodvila med en 0-1 ledning.

Malmö inledde den andra perioden starkast och det gick inte alls att känna igen det Leksand som startade 1:a perioden så bra. Malmö fick 0.55 in i perioden ett mål bortdömt, då domaren för dagen Shane Warschaw ansåg att Malmös Nicklas Jadeland störde Hanses i Leksandsmålet. Men det nedslog inte Malmö, utan man såg istället till att utöka sin ledning endast 22 sekunder senare till 0-2 genom Jens Olssons direktskott. Leksand började uppträda nervöst och stressat och fick inte till sitt spel. Malmös defensiv var som tagen ur skolboken och man tillät inte alls dalmasarna att få utrymme. Man stängde skickligt passningsvägar och satte hög press på Leksands forwards. Men det skulle komma en reducering till 1-2 genom Johan Ryno 10.23 in i mittakten. Ryno fick stå omarkerad på blålinjen och dra iväg ett slagskott som letade sig in bakom en skymd Sjögren i Malmökassen. 10.55 in i mittakten drog Malmös Stefan Lassen på sig en utvisning och Leksand fick möjlighet att spela en man mer. Malmö spelade återigen ett stabilt boxplay och den farligaste chansen fick Hurtubise, men skottet gick strax utanför Sjögrens stolpe. Leksand spelade efter detta upp sig och började trycka på allt mer. Därför kändes det ologiskt när Nicklas Jadeland 14.55 utökade Malmös ledning till 1-3 på ett slumppass från Alexander Bergström. Malmö tog åter över och styrde enkelt undan de få försök Leksand fick.

En ruggig forcering på slutet.

Leksand bytte inför den sista akten ut Hanses och satte in Jens Holmström att vakta buren. Exakt vilken effekt detta gav vet jag inte, men tydligt är att Leksand kom ut som ett helt nytt lag. Man kunde dessutom tydligt se att Leksands tränare Andreas Appelgren hade gett sina spelare klara direktiv. Släng in puckarna på mål och följ dem. Sista perioden handlade bara om ett lag: Leksand. Men de hade otroligt svårt att få in pucken i mål. Matchens snyggaste mål stod dock Malmös Robin Alvarez för. Alvarez tog hand om pucken, laddade för skott men missade och lurade istället ner två Leksandsspelare som skulle täcka skott. Han gick sedan runt dem och lade snyggt in pucken bakom Holmström. 1-4 kom 15.07 in i slutakten. Men Leksand gav inte upp utan fortsatte att trumma på och med endast 45 sekunder kvar av matchen kunde Jens Bergenström reducera till 2-4 efter en retur på Hurtubise skott.Appelgren valde att ta en time out direkt efter målet. Ryno vann den efterföljande tekningen och Leksand tog ut Holmström. Men närmare än 2-4 kom inte Leksand, utan man fick se sig besegrade av just nu välspelande Malmö. Leksand visade i tredje perioden varför man leder Hockey Allsvenskan, men ikväll var man ruggigt ineffektivt. Malmö hade dessutom en storspelande Pontus Sjögren i mål.

Leksands IF-IF Malmö Redhawks 2-4 (0-1, 1-2, 1-1)

Skott: 33-19
Utv: LIF: 4, MIF: 8
Publik: 5687

Första Perioden
0-1 | 17.19 Sebastian Meijer (ass: 28)

Andra Perioden
0-2 | 1.17 Jens Olsson (ass: 16)
1-2 | 10.23 Johan Ryno (ass: 51)
1-3 | 14.55 Niclas Jadeland (ass: 22)

Tredje Perioden
1-4 | 15.07 Robin Alvarez (ass: 13)
2-4 | 19.13 Jens Bergenström (ass: 14,61)

För mer matchinformation se swehockey.se

33 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Twitter. Jag kommer att leverera intressanta intervjuer och tankar både i textform och genom video. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.