Konsten att underhålla sin publik

0

Den södra J20 SuperElit har varit avgjord sedan ett par omgångar tillbaka. Rögle har nu elva poäng upp till närmaste lag, och efter dagens match mot Frölunda finns det enbart tolv poäng att spela om för skåningarna. Tufft läge. Frölunda å andra sidan sitter tryggt på sin andraplats utan risk att halka ner längre än till en tredjeplats. Om man inte förlorar sina återstående, samtidigt som SSK eller Färjestad lyckas med något överjävligt. Vad gör man då, för att ge publiken den underhållning som de har kommit för att se? Jo, man bjuder på säsongens målrikaste J20-match så klart. Både Frölunda och Rögle vet bevisligen hur man underhåller en publik som insett hur betydelselös utgången av en match i det här läget är.

Andreas Johnson, 18, tackade och tog emot. När slutsignalen gick hade han tekat felfritt, skjutit flest skott (9), suttit i utvisningsbåset, fått lagets bästa plus/minus-statistik och noterats för inte mindre än sex poäng, fördelat på fyra mål och två assist.

Matchen då? 10-6-seger till Göteborgs stolthet. Den match som innehållit näst flest mål är den mellan Färjestad och Södertälje den 19 september. 8-6 slutade den matchen. Även Djurgårdens match mot Timrå den 27 oktober slutade med samma siffror, 8-6.

* * *

I övrigt blev det idel hemmasegrar i J20 SuperElit Södra. Linköping vann säkert med 3-1 hemma mot Växjö Lakers. Detta efter två mål av 17-årige Anton Blomberg som har representerat både U16- och U17-landslaget. Även HV71 vann, stort dessutom. 9-2 blev siffrorna när Redhawks förnedrades i Kinnarps Arena. Rasmus Djerf, 19, svarade för ett hattrick i den matchen.

* * *

I den norra serien hade AIK, som fortsatt jagar en Topp10-plats, inte en suck när Brynäs vann stort med 7-2. Emil Larsson svarade för fyra assist och är därmed uppe i totalt 26 poäng den här säsongen. Tredje flest i den norra serien där han endast överskuggas av lagkamraterna Joakim Axman och Alexander Lindgren.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.