Bottenlagen hade ingen bra dag i Stockholm

0

Jag tänkte dela med mig av några tankar någon timme innan även jag konstaterar att den här fredagen är till ända. Det har trots allt spelats hockey på olika håll, annat än i Malmö där SSK åkte på en tidig smällkaramell.

Men det var inte enbart Södertälje som hade det besvärligt.
Luleå, som inför dagens möte med Djurgården hade sex poäng upp till strecket föll sönder och samman likt Rögle hemma mot Skellefteå redan tidigt i den andra akten. Underläge 1-0 blev snabbt 5-0 som blev omöjligt att hämta upp för de gästande norrbottningarna. Till råga på allt så vann även AIK, med Niklas Lundström i målet dagen till ära, imponerande mot Skellefteå som leder serien i överlägsen stil.

Blytungt för Luleå Hockey.
Desto härligare för DIF- och AIK-sympatisörer.
Skellefteå tror jag inte berörs särskilt mycket.

Det var för övrigt just Djurgården som snuvade Luleå på den sista topp 10-platsen i fjol. Kan mycket väl bli en bedrift som Särkijärvi och hans grabbar upprepar i år, även om det inte bör dröja till den allra sista matchdagen den här gången.

* * *

I den södra serien vann Tingsryd smålandsderbyt mot Växjö med 2-0. Allt blir så mycket roligare när alla matcher på ett eller annat sätt blir ett derby.. eller? Skämt åsido. Viktigt för Tingsryd att knipa ytterligare en trepoängare. Den tredje i rad, faktiskt.. Även om jag tror att den blir av akademisk betydelse för streckstriden  i slutändan.

Nåväl, mer än så tänkte jag inte skriva i kväll. På återseende!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.