Färjestad 2.0?

0

I förrgår mot Växjö Lakers gjorde 17-årige RBK-backen Anton Cederholm sin elitseriedebut, på 37-årige Martin Štrbáks bekostnad. 11:30 blev istiden och enligt hd.se är det tänkt att han ska spela i kväll igen när Rögle gästas av Luleå. Även Daniel Zaar, 18, finns med i laguppställningen som hd.se presenterar. Han spelar, precis som senast, tillsammans med Mike Iggulden och Fredrik Warg.

* * *

Linköpings J20-lag är som bekant klara för spel i topp 10-serien senare i vinter. Något som antagligen bidragit stort till att flera spelare nu har lyfts upp för spel i Elitserien. Det känns rimligt om det skulle vara så, åtminstone. Jesper Pettersson, 18, Joachim Nermark, 19, Jakub Vrána, 16, Christopher Fish, 19, fick alla speltid senast i bortamatchen mot Skellefteå AIK.

Nu är även tanken att J20-målvakten Marcus Högberg, 17, som senast vaktade båsdörren, ska få chansen från start hemma i Cloetta Center. Detta efter att ha gjort en period i elitserien tidigare, den tredje borta mot Färjestad den 2 oktober vid underläge 6-0. En match som senare slutade förlust 7-2. Otacksam uppgift, men en period som kan bli ack så viktig för Högberg när han ska presenteras inför hemmapubliken i kväll.

* * *

”Färjestad har inga egna produkter att plocka hem.”
Så löd kommentarerna när NHL-lockouten blev ett faktum och diskussionerna satte igång kring vilka lag som skulle plocka hem proffsen. Frölunda och MODO gjorde precis det som de, enligt överenskommelsen, inte skulle göra. De plockade hem NHL-proffsen Alexander Steen samt Matt Duchene och Viktor Stålberg. FBK har valt en annan väg, då de ”inte har några egna produkter.”

Max Görtz, 19, har fått ta en allt större roll och har börjat dessutom börjat växa in i elitseriekostymen. Även Linus Fröberg, 19, som inför fjolårssäsongen värvades från Brynäs IF till Färjestads BK, börjar se allt säkrare ut i Elitserien. Och får fortsatt förtroende från Leif Carlsson.

Calle Andersson, 18, är en annan spelare som inför fjolåret anslöt till Färjestad och som nu har fått debutera i Elitserien. Senast mot Luleå kom dessutom första elitseriemålet för den unge allround-backen från Limhamn.

Wilhelm Westlund, 17, och Joakim Nygård, 19, är två andra spelare på väg upp.

Men faktum är att Färjestad inte alls är ett mycket sämre lag trots att de, tillsammans med Linköping, tar upp flest juniorer i Elitserien. Kanske lite ojämnare, men högstanivån är fortsatt väldigt hög hos värmlänningarna.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.