Rögle tappar mark i streckstriden

0

Rögle fortsätter vara det lag som har bäst publiksiffror i J20 SuperElit, men det ser också fortsatt tufft ut i kampen att lyckas ta en plats i topp 10-serien den här säsongen. Något man med marginal fixade i fjol.

Den gången hade det femte och sista laget, Södertälje SK, 48 poäng. Men risken, ur en ängelholmsvinkel, är att det kommer krävas mer än så nu. Och lägg då till att laget, efter helgens matcher, står på ’ynka’ 25 poäng med tolv omgångar kvar att spela. Det krävs alltså närmare två poäng i snitt per match bara för att nå fjolårets notering för avancemang till topp 10. Svår, om inte omöjlig uppgift för bronsmedaljörerna från i fjol.

* * *

Annars så blev Linköping första lag att bli klart för topp 10-serien i vår genom 3-1-segern mot Malmö Redhawks i går. Med endast tre förluster (inkluderat dagens betydelselösa mot Rögle) har man varit det starkaste laget i höst. På alla positioner, enligt mig. Inte minst defensivt. Grattis, får man säga!

* * *

Andra noteringar i dag? I den norra serien stod SAIK-backen Jonathan Pudas för ett hattrick i dag. Han inledde målskyttet genom att göra 1-0, och sedan rullade det på. Även 3-1 och 4-1 noterades 19-årigen för. Skellefteå vann till sist med klara 7-2 mot jumbon Västerås. Därmed tog också de ett jättekliv mot topp 10 som inleds senare i vinter.

* * *

Luleå hade det lite jobbigare mot Brynäs och halkade efter i streckstriden där AIK och Djurgården har huvudrollerna. Leksand är lite på efterkälken, precis som Luleå. Peter Cehlarik, som varit uppe och tränat med A-laget, stod för en assist i matchen. 16-årige Rasmus Rosén-Lindahl noterades i sin tur för två poäng.

* * *

Djurgården vann med 4-1 mot Timrå IK och gick därmed förbi AIK som i sin tur förlorade med 2-1 borta mot MODO. De båda stockholmsklubbarna fortsätter därmed att byta plats med varandra. Kan mycket väl bli en rafflande avslutning på streckstriden i den norra serien.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.