Lite tankar om kvällens förnedring

0

En riktig supporter stöttar sitt lag i både med och motgång. Ikväll så gäller det sistnämnda efter att Skellefteå bortabesegrat Rögle med hela 7-0! Det värsta var att det sista målet kom efter drygt halva matchen bara. Nu kan man välja att se det här på massa olika sätt, men eftersom att jag är optimist som supporter väljer att förklara hur det kunde sluta såhär idag på dessa grunder. För det första är det inget som helst snack om att Skellefteå är ett riktigt ”bogey team” för Rögle. Man blev nästan lika utspelade när man mötte dem borta för några veckor sedan och då stannade det vid 6-0 efter att man slagit rekord i antalet skjutna skott på en period, 25-1 tror jag det var. Efter första perioden idag så sköt Rögle 5 skott i den första perioden och Skellefteå lika många som de gjorde då. Det är också väldigt anmärkningsvärt hur svårt det blir för Rögle när Skellefteås första mål kommer efter 55 sekunder in i matchen. Rögle får ju faktiskt en jättefin möjlighet nästan direkt när Jakob Lilja tar sig runt kassen och hittar Mathias Tjärnqvist där som enligt mig verkligen inte är någon målskytt. Hade de fått 1-0 där hade den här matchen fått en helt annan prägel. Då är jag övertygad om att Rögle hade fått energi och spelat så aggressivt och intensivt som man brukar göra hemma i Lindab Arena. Istället så kom tankarna bland spelarna att vi vill inte möta Skellefteå. De är för bra. Spelarna agerade statister och satte inte motståndarna under någon som helst press. De gav upp det helt enkelt och då ser det ut såhär. Denna matchen är bara att kasta i papperskorgen och som tränare Tangnes sade efter förlusten:

– Vi är nedslagna men inte utslagna.

Det var bara en skitmatch helt enkelt och lika bra som vissa spelare har varit den senaste tiden, lika dåliga var samtliga idag, förutom de båda målvakterna. Om det nu däremot skulle se lika illa ut flera matcher i rad kan man ju alltid diskutera vilka spelare som ska vara kvar och om Tangnes är tillräckligt kompentent osv. Dock så tror jag på en uppryckning de kommande matcherna och som jag tidigare nämnt vet jag hur bra högstanivå detta laget har. De senaste hemmamatcherna har man ju spelat ut AIK, Brynäs och Linköping. Alla lag åker någon gång på en riktig stjärnsmäll och det gäller då att se det som att det var en engångsföretéelse och att det inte skall upprepas, men så som man viker ned sig när man hamnar i underläge är riktigt oroväckande. Nej, nu glömmer vi det här och ser fram emot kommande vecka, där Växjö väntar i Vida Arena. Just där har faktiskt Rögle fått med sig sin enda bortaseger hittills. Det måste spelarna ta med sig till den matchen.

Älska Rögle i med och motgång!

Liknande inlägg

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.