Succédebuten, poängkungen och 15-årige superlöftet

0

Johan Porsberger, 19, var en av två spelare som fick talangkontrakt med Luleå Hockey inför säsongen. Men det har inte blivit så mycket speltid för den JVM-aktuelle grabben, trots att han var fenomenal långa stunder med J20 i fjol och vann lagets interna poängliga under fortsättningsserien.

När det nu blev aktuellt med utlåning till allsvenska Asplöven såg Per Kenttä, tränare, möjligheten att para ihop honom med Daniel Mannberg, 19, och Jonas Berglund, 21.. och snacka om succédrag. Det var nog inte många som bekymrade sig över Conny Strömbergs flytt när målen började trilla in under onsdagskvällen. Huvudrollsinnehavarare blev.. *trumvirvel*.. Johan Porsberger. Två mål blev det för Porsberger, och det som såg så mörkt ut för några veckor sedan ser genast ljusare ut. Tre poäng till strecket, och ännu längre till Karlskrona.

Och segern betyder inte mycket bara för Asplöven.
Jag tror att ’Rönkens’ Luleå ser möjligheterna med en etablering i Allsvenskan.

Men det var inte bara i Arena Polarica som de svenska juniorerna hade en bra dag. Jacob de la Rose, 17, låg bakom Leksands 4-1-seger mot Oskarshamn. Två poäng, jämnt fördelat på ett mål och en assist, blev det.

* * *

Filip Sandberg, 18, är en annan spelare som dragit åt sig en del uppmärksamhet under säsongen. Med sitt hårda slit och goda spelsinne är han på väg mot sin bästa J20-säsong hittills och i går var han högst delaktig i HV-segern i Kinnarps Arena. Han kvitterade till 1-1 och gav HV ledningen med 5-4 senare i matchen. Detta innan han i förlängningen fixade extrapoängen. Ett hattrick för Sandberg som knappast försämrar sina odds att komma närmare en ordinarie plats i HV71 där han fortfarande väntar på första målet.

Men det var inte Filip som stod för den största prestationen i J20 SuperElit Södra, utan han fick nöja sig med att stå i skuggan av Rögles Oskar Norlöv, 18, som närmast på egen hand vände underläge 1-3 till seger 8-4 mot Malmö Redhawks. Men som ännu inte fått göra sin elitseriedebut.

25:39 3-2 Anton Cederholm (Oskar Norlöv, Tomas Spelling) PP1
28:21 3-3 Christian Kristiansen (Gustaf Berling) EQ
29:23 3-4 Oskar Norlöv (Filip Karlsson, Amil Krupic) EQ
37:32 3-5 Oskar Norlöv (Sanny Hafström, Amil Krupic) EQ
47:55 3-6 Jesper Adolfsson (Sanny Hafström, Oskar Norlöv) EQ
52:49 3-7 Sebastian Åkesson (Oskar Norlöv, Tomas Spelling) EQ
59:08 3-8 Tomas Spelling (Oskar Norlöv) EQ

Två mål och fyra assist blev hans facit, bara under de två sista perioderna. Rögle har fortsatt ett antal spelare utlånade i Karlskrona HK, så jag ställer mig frågan var Oskar Norlöv hamnar, antingen senare denna säsongen eller nästa, då han totaldominerar J20-poängligan, även den totala (både södra och norra J20 SuperElit). Han snittar trots allt två poäng per match. Det borde göra att Dan Tangnes reagerar inom kort.

Noterbart i J20 SuperElit Södra är också att Marcus Högberg, 17, höll första nollan för säsongen i sitt Linköpings HC och att han nu innehar fjärdeplatsen i målvaktsligan.

* * *

Och om vi ska vända norrut igen så kan vi notera att Jesper Ylivainio, 15, svarade för två mål (och en assist) när hans Luleå J18 vann hemma mot Skellefteå. Därmed fick man snabb revansch, en liten sådan i alla fall, efter a-lagets förlust i tisdags nere i Skellefteå Kraft Arena. Poängen innebar att Ylivainio klättrar upp bland de 25 främsta poängplockarna i J20 Elit Norra. Något som bara det är en enorm bedrift för en spelare född 1997. Han är dessutom uttagen till Svenska Ishockeyförbundets U16-Elitcamp. Hela truppen kan du hitta här..

* * *

Ja det var lite kort från mig.
Nu laddar vi om inför kvällens elitseriehockey.

På återseende!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.