Roger Rönnberg fick de besked han ville ha

0

Juniorkronorna inkasserade en ny turneringsseger i helgen.
Men viktigast av allt: De spelade som ett lag. De stod upp för varann.
Det som Roger Rönnberg ville se inför turneringen.

Men om jag ska lyfta fram några enskilda spelare, det är ändå mycket det som kan avgöra vilka som får en biljett till JVM-laget senare i år. På forwardssidan var André Burakowsky, 1995, det stora glädjebeskedet för egen del. Som boende i Sundsvall har jag inte haft så många möjligheter att följa allsvensk ishockey och har därför gått miste om möjligheten att se honom tidigare. Men jag blev positivt överraskad. Han har storleken, skottet, farten. Men det som imponerade kanske mest på mig var grabbens inställning ute på isen. Det fanns en vilja att vinna varje kampsituation, att vara först på pucken. Det var ytterst få gånger som han var tvåa på pucken – och det kommer antagligen att väga väldigt tungt i Rönnbergs val senare i år.

En annan spelare som imponerade stort var Mikael Vikstrand, en back som fungerar bra i båda ändarna av isen. Har producerat friskt i Mora IK och lär vara efterfrågad inför nästa säsong då hans kontrakt går ut. Chansen till JVM-spel är stor, trots att vi har ett antal spelare på andra sidan Atlanten som prioriteras högre. Men Vikstrand var, enligt mig, den bästa svenska backen i helgen.

Målvaktssidan känns fortfarande oklar. Både Niklas Lundström och Joel Lassinantti stod för stabila insatser i helgen, men sattes inte på något ordentligt prov i någon av matcherna. Jag skulle därför tro att dagarna fram till nästa urval blir väldigt avgörande. Även för Oscar Dansk och Linus Ullmark.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.